Măsurile dispuse de Primăria Cluj pentru limitarea răspândirii Coronavirus

107
Conferința de presă a primarului Emil Boc, având ca temă Măsuri pentru prevenirea răspândirii Coronavirus.

Măsurile dispuse de Primăria Cluj-Napoca, în data de 11 martie 2020, pentru limitarea răspândirii Coronavirus (COVID-19) în municipiu.

Suspendarea activității creșelor de pe raza municipiului Cluj-Napoca în perioada 13 – 22 martie cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național.

Suspendarea activității Piețelor de vechituri (Oser și zona Expo Transilvania) din municipiul Cluj-Napoca până pe 31 martie, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național.

Restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și divertisment, în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până pe 31 martie, cu posibilitate de prelungire.

Se instituie obligația pentru Compania de Transport Public de a  asigura dezinfecția habitaclului mijloacelor de transport în comun la finalizarea traseului (ex. bare și suporți de susținere, uși, scaune, validatoare etc) începând cu 11 martie până pe 31 martie, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național.

Ecranele automatelor și validatoarele din stațiile Companiei de Transport Public vor fi dezinfectate de cel puțin 2 ori pe zi, începând cu 11 martie până pe 31 martie, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național.

Se instituie obligația pentru furnizorii privați de transport persoane în regim de taxi din Municipiul Cluj-Napoca de a lua măsuri de igienizare și dezinfectare a habitaclului mijloacelor de transport, după fiecare cursă (ex. portiere, mânere etc.) începând cu 11 martie până pe 31 martie, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național.

Începând cu data de 13 martie și până pe 31 martie, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național, toate echipamentele și mobilierul urban din toate spațiile de joacă pentru copii, precum și aparatele de fitness din parcurile situate pe raza Municipiului Cluj-Napoca vor fi dezinfectate zilnic.

Aprobarea măsurii dezinfecției zilnice a spațiilor aflate în piețele publice administrate de Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, începând cu 11 martie până pe 31 martie, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național.

Se instituie obligația ca toate instituțiile publice și private să asigure la toalete materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecția frecventă a clanțelor, ușilor, precum și  altor suprafețe expuse (mese conferințe, birouri etc.).

Direcția de Asistență Socială și Medicală va monitoriza suplimentar toate persoanele vulnerabile din evidență, le va identifica cu prioritate pe cele cu vârsta peste 65 de ani și le va oferi, la nevoie, servicii de aprovizionare cu alimente, produse de igienă etc. prin intermediul personalului D.A.S.M., în special prin intermediul Serviciului Asistență Persoane Vârstnice Unitatea de Îngrijire la Domiciliu din cadrul direcției.

Suspendarea activității Centrelor de zi pentru Vârstnici  și Cluburile Pensionarilor din cadrul Direcției de Asistență Socială și Medicală, începând cu data de 13 martie până pe data de 31 martie cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național. În perioada 13 – 22 martie, Direcția de Asistență Socială și Medicală va lua măsuri de igienizare și dezinfectare a tuturor spațiilor, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național.

Până la data de 31 martie, luarea măsurii de limitare a adunărilor publice la un număr de maxim 1.000 persoane, iar pentru adunările publice cu un număr mai mic de 1.000 de persoane, măsura va fi adoptată la nivel local de către Comisia de avizare a manifestărilor publice pentru fiecare eveniment în parte pe baza unei analize a riscurilor și a tipurilor de activități, cu avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică (DSP). Se exceptează de la emiterea avizului DSP evenimentele cu un număr maxim de 200 participanți. Aceste măsuri se pot prelungi și după data de 31 martie, în funcție de evoluția situației la nivel național.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedent14 inovații de la Cluj selectate în cadrul programului național Innovation Labs
Articolul următorXVision din Timișoara oferă medicilor acces gratuit la o platformă pentru detectarea mult mai rapidă a COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.