MonePOS, noua soluție clujeană de plăți mobile pentru taximetrie, restaurante și comerț, țintește 10.000 de implementări în acest an

504

Compania clujeană AROBS Transilvania Software, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa românească de soluţii IT, țintește 10.000 de implementări în acest an pentru noua sa soluție de plăți mobile și contactless, MonePOS. Soluţia MonePOS a fost lansată oficial pe piaţă în luna martie 2021, în urma unei investiţii de 300.000 euro, iar în prezent este folosită de circa 100 de companii, în special din zona de taximetrie.

MonePOS, care folosește un dispozitiv mPOS de dimensiuni reduse, interconectabil cu orice dispozitiv hardware dedicat, și prin care plata se efectuează în mai puțin de 10 secunde. Produsul este deja prezent pe piața de taximetrie din Cluj-Napoca, oferind în premieră pentru România conectarea directă cu casa de marcat (taximetrul) din taxiuri. MonePOS vine la pachet cu servicii financiare oferite de Banca Transilvania. 

„Este un terminal de tip POS pe care îl vedeţi în retailul tradiţional, doar că este aproximativ o treime ca dimensiune, iar surpriza este că este o treime şi ca preţ ceea ce permite o accesibilitate mult mai bună a soluţiei în piaţă şi accesibilitatea pentru minibusinessuri, startup-uri sau zona de taximetrie unde pot fi foarte uşor folosite. Partea hardware – terminalul de plată pe care l-am făcut printr-un parteneriat cu o firmă taiwaneză, iar partea software care ne permite integrarea cu case de marcat, aparate de taximetrie sau orice alt sistem IT“, a explicat Voicu Oprean, CEO-ul AROBS, pentru ZF.

MonePOS aduce valoare adăugată companiilor din mai multe perspective: rapiditatea plăților contactless – plata se efectuează în doar 10 secunde, dimensiunii reduse, conectivității directe cu aparatul de taximetru sau alte dispozitive. Mai mult, dat fiind contextul pandemic, e un sprijin pentru luarea măsurilor de siguranță și igienă pentru pasageri și șoferi. 

Plata poate fi făcută atât prin card fizic contactless, cât şi direct cu ceasuri inteligente sau smartphone-uri. Compania clujeană are în plan să dezvolte în continuare produsul și să adauge o serie de funcţionalităţi noi: integrarea cu sistemele ERP ale clienților în mod nativ, cu urmărirea fluxurilor de numerar, respectiv plăţi prin carduri.

Începând cu 31 martie 2021, în conformitate cu Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Cluj-Napoca, taximetrele au obligația să fie dotate cu echipamente și soluții de plată contactless, pentru a-și putea continua activitatea. 

Referințe

logo-arobs

AROBS Transilvania Software furnizează soluții și produse IT din 1998. vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentExpoziție având ca tema responsabilitatea socială în arhitectura contemporană, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Articolul următorAsociația S.O.S din Cluj-Napoca, partener local în proiectul Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.