O echipă de clujeni creează „acvarii” de protecție a medicilor ce luptă împotriva COVID-19

84
O echipă de clujeni creează „acvarii” de protecție pentru doctori. Au nevoie de donații și suport pentru fabricație.

O echipă de fondatori de startup-uri din zona de sănătate din Cluj lucrează la un dispozitiv care să ajute medicii să lupte împotriva COVID-19 într-un mediu sigur, după un model realizat prima oară de un doctor din Taiwan, anunță start-up.ro.

„Acvariul” permite executarea manevrelor de tip ventilație non-invazivă, traheotomie, ventilare manuală înainte de intubare, precum și a celor care implică sânge, fără a expune cadrele medicale și auxiliare, diminuând riscul de infectare.

Primele două prototipuri au fost deja livrate către Spitalul de pneumologie și Ftiziologie Cluj-Napoca și Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie din Cluj-Napoca. Conform feedback-ului doctorilor de la primele două spitale acvariile sunt bune, dar mai trebuie făcute mici îmbunătățiri de formă înainte de a fi publicat proiectul pentru toată lumea, cu instrucțiuni de fabricație.

Zaki Milhem, unul dintre cei care lucrează la proiect, a menționat pentru start-up.ro că e nevoie de mult material și prețul de fabricație este în jur de 500-600 de lei pentru un singur acvariu, din acest motiv strâng donații pentru a ajuta cât mai multe spitale. Conform lui Zaki, clujenii au fost contactați de doctori ATI de la Iași, Botoșani, Timișoara, București, Sibiu sau Brașov care ar avea nevoie de astfel de produse.

Zaki a mai spus pentru start-up.ro că fabricarea e scumpă și au nevoie de donații pentru a achiziționa materialele și a lansat un apel către fabricile care pot ajuta în producție să-i contacteze pentru a-i ajuta.

https://www.facebook.com/zaki.milhem/posts/10157001480622791

Proiectul este rezultatul colaborării între Zaki Milhem (medic și fondator al startup-ului WakeZ), Victor Dinică, Rareș Racotean, Răzvan Simion, H33Kraft Haus și organizația Împreună pentru România Modernă.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentTIFF, Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival și Untold își dau mâna pentru combatere COVID-19 în județul Cluj
Articolul următorUn Singur Cluj: Bilete de solidaritate pentru achiziționarea de echipamente pentru unitățile medicale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.