Acasă Dr. Ștefan Anca

Dr. Ștefan Anca

stefan-anca-medic-stomatolog-cluj

Dr. Ștefan Anca

Am absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul UMF Cluj Napoca în anul 2000, iar în anul 2005 am devenit medic specialist chirurgie dentară (dento-alveolară) după 3 ani de rezidențiat.

În perioada de până la finalizarea rezidențiatului am practicat stomatologia generală, efectuând singur toate manoperele ce se efectuează în cabinetul stomatologic, cu excepția celor de ortodonție.

Chiar și după ce am devenit medic specialist în chirurgie dentară am continuat activitatea de stomatologie generală, mergând la cursuri de specializare și citind cărți ale autorilor renumiți pe plan mondial în ce privește endodonția, protetica, parodontologia, ocluzologia ceea ce m-a ajutat în formarea unei imagini de ansamblu și abordarea multidisciplinară complexă și completă a cazurilor, la un nivel de calitate tinzând spre cel mai înalt posibil.

Bineînțeles, am continuat să aprofundez și chirurgia dentară, focusul fiind pe cursuri de implantologie și parodontologie (periodontologie). Printre cei a căror cursuri le-am urmat sunt: Prof. A. Castelluci, Prof. P. Mattout, Prof. F. Louise, Prof. M. Steigman, Prof. G. Zuchelli, Prof. Serge Dibart, Prof. Richard Miron, dr. Ricardo Kern, dr. Delia Tuttle.

Fiind un adept al specializării pentru a putea crește calitatea serviciilor oferite am început să colaborez cu colegii specializați în tratamente endodontice (din 2010), la început pentru cazurile mai dificile, mai apoi și cazurile ușoare medii. Din 2013 am participat la fondarea clinicii Globaldent din Cluj Napoca, pentru a ușura colaborarea cu colegii din alte specialități stomatologice și pentru a-mi elibera timpul aprofundării chirurgiei dentare.

Astfel din 2016 pot spune că activitatea principală este chirurgia dentară – implantologie si parodontologie – împreună cu protetica dentară, mai ales cea pe implante.

Abordarea holistică a pacientului este foarte importantă pentru mine, de aceea am investit în pregatirea în acest domeniu participând la cursuri interdisciplinare centrate pe ocluzologie, cu protocoale de colaborare între protetician, ortodont, parodontolog, implantolog – Dr. Raj Ahlowalia (The Pankey Institute, Spear Institute), Dr. Domingo Martin (FACE Education). Astfel reușesc să ofer tratamente nu doar estetice, ci și funcționale și fiabile ca durata în timp, orientate către nevoile pacienților.

Cuvântul cel mai mult repetat în ultimii ani este “minim invaziv”, iar eu implementez în ultimii 3 ani tehnici care să obțină maximum de rezultate cu intervenții minimale atât cât este posibil în cazul respectiv, producând minimum disconfort pacientului.


Date de contact și localizare

Strada József Attila 19, Cluj-Napoca

Dr. Ștefan Anca 0 recenzii

Scrie o recenzie

Nu există încă recenzii la această pagină

Scrie o recenzie

Adresa ta email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *