Acasă Universitatea Tehnică (UT)

Universitatea Tehnică (UT)

ut-cluj

Universitatea Tehnică (UT)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca are douăsprezece facultăți care funcționează in cele două centre universitare, Cluj-Napoca și Baia Mare, la care se adaugă extensiile universitare din Alba Iulia, Bistriţa, Satu Mare și Zalău. Oferta educatională (sistem Bologna) cuprinde programe de licenţă, masterat şi doctorat, precum si programe profesionale de formare continuă.

Domeniile de studii sunt in inginerie civilă, electronică, electrică şi mecanică, arhitectură, stiinte fundamentale, socio-umane si arte. In cadrul Departamentului pentru Educatie Continua, Invatamant la Distanta si cu Frecventa Redusa, se organizeaza activitati si programe de educatie continua, cursuri post-universitare, programe si cursuri de dezvoltare profesională continuă sau bazate pe standarde ocupaţionale.

Deplin integrata in viata comunitatii academice nationale si internationale, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca este preocupata in schimbul de valori stiintifice, fapt ce se regaseste in cele peste 200 de acorduri de colaborare universitara sau in numarul mare de mobilitati de studiu ale studentilor si profesorilor. Deschiderea Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca spre spaţiul european si mondial al învăţământului şi cercetării printr-un proces statornic de internaţionalizare reprezinta unul dintre obiectivele majore ale comunitatii noastre academice.

Cercetarea, alături de educaţie, este una dintre principalele prioritati ale Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. La niveulul facultăţilor functioneaza structuri de cercetare, de la colective, grupuri şi laboratoare, până la centre şi platforme de cercetare. Performanţa ancorată în perspectiva mediului socio-economic, vizibilitatea şi cooperarea internaţională, precum şi noutatea ştiinţifică şi interdisciplinaritatea sunt câteva dintre caracteristicile mediului de cercetare din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Domeniile abordate sunt într-o gamă întinsă de cuprindere, de la inginerie, cea mai larg reprezentată, la ştiintele fundamentale, ştiinţe socio-umane si arte. Direcţiile de cercetare deschise sunt orientate pe priorităţile şi perspectivele pe plan mondial: de la tehnologia informaţiei şi comunicaţii, la energii regenerabile şi ecologie, de la superconductivitate, spintronică şi nanomateriale, la management şi robotică, de la mecatronică şi inginerie electrica, la autovehiculul şi locuinţa viitorului, ori la urbanism si societate.

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca se caracterizeaza prin dinamism in spirit si actiune, fiind calata pe exigentele internationale ale timpurilor noastre, urmarind incadrarea continua intre acele institutii de învățământ superior cu traditii si valori care conduc la prosperitate si progres in societate.


Date de contact și localizare

Strada Memorandumului, nr. 28, Cluj-Napoca

Etichete

Universitatea Tehnică (UT) 0 recenzii

Scrie o recenzie

Nu există încă recenzii la această pagină

Scrie o recenzie

Adresa ta email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *