Producătorii și creativii români pot obține sprijin și finanțare într-un program european de colaborare dedicat susținerii ideilor inovatoare din industria modei și a stilului de viață

222

Producătorii din categoria IMM-urilor și creativii români sunt invitați să se înscrie pentru a obține finanțarea dezvoltării unor produse inovatoare, într-un program european de colaborare, WORTH Partnership Project, dedicat susținerii ideilor inovatoare din industria modei și a stilului de viață.

Proiectul WORTH are ca scop crearea de colaborări la nivel transfrontalier și transdisciplinar, între designeri, fabricanți din categoria IMM-urilor, artizani și firme tehnologice din EU-27, UK sau țări COSME, pentru a realiza proiecte sau produse unice și de high-end în următoarele sectoare: textil, încălțăminte, piele și blănuri, mobilier și decorațiuni interioare, bijuterii și accesorii.

Proiectele selectate pentru a face parte din WORTH vor beneficia de un program de incubare evaluat la 60.000€, constând în servicii de mentorat, networking și marketing, precum și o finanțare directă cuprinsă între 10.000€ și 20.000€.

WORTH oferă designerilor, producătorilor din categoria IMM-urilor, artizanilor și firmelor de tehnologie, o platforma care facilitează dezvoltarea de concepte creative și, în același timp, oportunitatea de a face parte dintr-un parteneriat transnațional. 

150 de proiecte inovatoare au fost finanțate și susținute în ediția anterioară WORTH, și aproximativ 202 proiecte vor fi susținute în decursul celei de-a doua ediții. Worth este un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul EASME-COSME.

Rummy, un concept de piese de textil, modular și multifuncțional, realizat în parteneriat româno-francez, este unul dintre proiectele finanțate la ediția anterioară a WORTH Partnership Project.

WORTH susține idei inovatoare bazate pe design, în care valoarea adăugată este evidențiată, în mod clar, prin conceptele de design, prin integrarea tehnicilor sau tehnologiilor disruptive într-un mod creativ.

Susținut de Uniunea Europeană, WORTH ofere participanților finanțare, un program de coaching personalizat, poziționare pe piață, activități de colaborare în rețea, legături profesionale și prezentarea produselor obținute în cadrul evenimentelor internaționale cunoscute.

Unul dintre criteriile de eligibilitate este reprezentat de caracterul internațional al parteneriatului. În acest sens, posibilii participanți, odată înregistrați pe platforma WORTH, primesc acces la o baza de date cu alți posibili participanti, în căutare de parteneri. 

Motorul de căutare beneficiază de filtre care să asigure rezultate categorizate după tip de companie sau sector de activitate. Mai mult, dacă aceasta căutare inițială este fără succes, proiectul WORTH oferă ajutor personalizat în procesul de matching.

Proiectele selectate se execută pe o durată de 10 luni, în care primesc sprijinul constant al unui manager de proiect (parte din echipa WORTH), care are rolul de a valida rapoarte, plăți, și a oferi ajutor în toate aspectele posibile pentru o desfășurare cât mai optimă a proiectului. Rezultatele proiectelor se vor prezenta în evenimente renumite de design.

În plus, fiecare proiect beneficiază de 15 ore de mentorat, selectat in funcție de necesitățile proiectului și definite la început de proiect.

Cine poate aplica?

Toate persoanele creative, designeri, fabricanți din categoria IMM-urilor, artizani și firme tehnologice activi în domeniul industriilor creative incluzând  următoarele sectoare: textil, încălțăminte, piele și blănuri, mobilier și decorațiuni interioare, bijuterii și accesorii, care caută activ noi oportunități de exploatare a ideilor adresate principiilor sustenabilității, inclusivității, și al frumuseții corespunzând Noului Bauhaus European, pot aplica  pentru a face parte din proiectul WORTH prin trimiterea idei sau propunerii de proiect.

Aplicanții vor trebui să prezinte disponibilitate spre conectare, creare și inovare la nivel transnațional. Ideile și proiectele trimise vor fi evaluate considerând aspectul calitativ și capacitățile operaționale ale membrilor parteneriatului pentru a realiza proiectul cu succes.

Proiectul WORTH are o durată de 4 ani, cu mai multe apeluri pentru propuneri de proiecte.

Află mai multe informații despre criteriile de eligibilitate aici.

Cum să aplici?

Pentru a intra în procesul de aplicare, aplicanții trebuie să parcurgă următorii 3 pași:

  • Completează formularul de înregistrare și solicită verificarea eligibilității. 
  • Caută un partener de colaborare (parteneriatele trebuie să fie formate din cel puțin 2 parteneri, maxim 3, din cel puțin două țări diferite din lista EU-27, UK sau COSME).
  • Depun propunerea de proiect a parteneriatului.

După realizarea procesului de înregistrare și validare a eligibilității, aplicanții primesc acces la Galeria WORTH (baza de date de aplicanți), formată din posibili parteneri cu diverse profiluri eligibile pentru participarea în proiect, care doresc să facă parte din parteneriate transnaționale.

Aplicanții pot solicita ajutor din partea echipei WORTH în găsirea unui partener sau în modelarea proiectului/ideii, sau asistență în procesul de depunere a propunerii de proiect.

Un comitet de experți va realiza procesul de evaluare și selecție a proiectelor conform criteriilor de atribuire.

Mai multe informații despre acest apel, ghidul de aplicare și întrebări frecvente se pot consulta în secțiunea de asistență.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPersonal Cook extinde seria experiențelor culinare inedite: Eat with your cook
Articolul următorCarmangeria Halal din cartierul Zorilor, Cluj-Napoca, oferă produse proaspete din vită și oaie, provenite din ferma proprie de lângă Cheile Turzii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.