Program de incubare în sprijinul ONG-urilor mici, pentru colectarea de resurse financiare necesare activității lor

65

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în parteneriat cu o organizație media din Norvegia, Norsensus Mediaforum, lansează un program de incubare destinat ONG-urilor mici, cu scopul de a le sprijini în colectarea de resurse financiare necesare pentru activitatea lor.

În cadrul proiectului cu titlul „Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile”, 15 organizații non-profit din România vor desfășura campanii de fundraising și crowdfunding pentru cauzele lor.

Proiectul a fost gândit ca un răspuns la problema lipsei resurselor financiare a ONG-urilor din țară. Acesta se va încheia în septembrie 2023, după ce beneficiarii vor fi instruiți în domeniul dezvoltării de strategii de strângere de fonduri și a promovării eficiente de specialiști din România și Norvegia. Pe parcursul programului, participanții vor fi sprijiniți să transpună în practică cunoștințele dobândite, desfășurându-și propriile campanii pe o platformă online. 

Evenimentul de lansare se va desfășura online, miercuri, 9 februarie 2022, pe platforma Zoom. Pentru a participa la evenimentul de lansare, este necesară completarea formularului de înscriere.

Paula Ciobanu, Coordonatoarea proiectului: „Încercăm să aducem organizațiile cu un pas mai aproape de sustenabilitatea financiară prin diversificarea surselor de finanțare. Platforma de crowdfunding pe care o dezvoltăm are potențialul de a deveni o punte de legătură între sectorul non-profit și donatori, o comunitate care crește inițiative cu impact la nivel național. Transferul de expertiză din partea partenerului nostru din Norvegia este o componentă esențială și nu ar fi fost posibilă fără susținerea financiară din partea Active Citizens Fund România.”

Márton Balogh, Directorul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă Cluj: „Continuăm să sprijinim ONG-urile în demersurile lor de a face bine. De data aceasta, punem lupa pe ONG-urile mici, pe capacitatea acestora de comunicare, strategii de comunicare, pe campanii de fundraising și crowdfunding. Punem la dispoziția acestui proiect o platformă de crowdfunding care este în lucru și se dezvoltă print-un proiect complementar. A pune cărămidă peste cărămidă, a corela proiectele noastre pentru impact, face parte din ADN-ul nostru.”

La evenimentul de lansare, în calitate de speakeri, vor fi prezenți: Márton Balogh, Directorul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și membru în plenul Consiliului Economic și Social din România, Vedat Sevincer, Project Manager la Norsensus Mediaforum (Oslo, Norvegia), și Paula Ciobanu, coordonatoarea proiectului. 

Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității și sustenabilității financiare a societății civile prin îmbunătățirea compețentelor de promovare și dezvoltare de strategii de fundraising și crowdfunding.

Înscrie afacerea și oferta ta în cel mai vizitat catalog online de firme, oferte și servicii al Clujului.

Articolul precedentEuropean Startups Universe: incubator adresat startup-urilor tech din UE, susținut de Comisia Europeană
Articolul următorAproape 20 de manageri și antreprenori au început cursurile la TEE Executive MBA din Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.