Roșia Montană ALIVE: festival de teatru, film și muzică în Munții Apuseni

181

Asociația Roșia Montană în Patrimoniul Mondial organizează în perioada 5-15 august 2022 festivalul de teatru, film și muzică Roșia Montană ALIVE. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Teatrul Național Aureliu Manea din Turda, Asociația Copacul cu Fapte Bune (organizator al Festivalului de film antropologic Culese din Balkani), Asociația ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie (organizator al programului Adoptă o Casă la Roșia Montană), Casa Petri și este co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Programul festivalului este alcătuit dintr-o paletă foarte diversă de activități și poate fi consultat pe website-ul evenimentului, ALIVE.rosiamontana.community.

  • 3 piese de teatru dedicate copiilor și alte 3 pentru audiență generală,
  • o selecție impresionantă de filme documentare premiate, oferite cu generozitate de partenerii de la Culese din Balkani și ARA,
  • muzică pe toate gusturile și vârstele, din care spicuim: Luna Amară, DJ SHIVER, ansamblul Citera cu Dor din Ciuruleasa, concerte de chitară, harpă, pian și multe alte surprize pe care vă invităm să le descoperiți în program,
  • tururi și ateliere tematice pentru copii, adolescenți și nu numai: lectură, atelier demonstrativ de tăblițe cerate organizat de partenerii de la ARA, teatru-forum, tururi ghidate tematice și un tur special realizat pentru marcarea a jumătate de secol de la realizarea filmului Nunta de Piatră aici la Roșia Montană, ateliere de dezvoltare personală, meditație.
  • o zi specială – 15 august, Sfânta Maria – o vom marca cu participarea la hramul Bisericii Greco-Catolice din Roșia Montană, apoi cu un program special folcloric și activități dedicate celor mici.

Participarea la toate evenimentele este gratuită.

Roșia Montană ALIVE este modul nostru, al comunității locale și al partenerilor noștri, de a ne reafirma dorința și implicarea în revitalizarea și promovarea Roșiei Montane, sit UNESCO, recunoscut la nivel mondial pentru valoarea și unicitatea sa, pentru potențialul său cultural și natural. Ne bucură în mod special să vă avem oaspeți în comuna noastră și vă așteptăm cu brațele deschise să participați la activitățile pe care le-am pregătit și pe care le considerăm un bun prilej de a (re)descoperi acest colț de Apuseni!”, spune Adrian Petri, președinte al Asociației Roșia Montană în Patrimoniul Mondial.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCluj-Napoca va găzdui primul festival de circ contemporan din România, Cluj Circus Days
Articolul următorManuscrito din Cluj câștigă premiul cel mare al Innovation Labs ediția 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.