Manuscrito din Cluj câștigă premiul cel mare al Innovation Labs ediția 2022

185
Echipa Manuscrito din Cluj-Napoca, la finala Innovation Labs 2022, București

Marii câștigători ai ediției 2022 a Innovation Labs sunt Manuscrito din Cluj-Napoca, dezvoltatorii unei aplicații care-i ajută pe copii să învețe să scrie de mână, să citească și să facă exerciții la matematică.

Pre-acceleratorul Innovation Labs 2022 a ajuns marți, 26 iulie, la final, iar după mai multe hackathoane în orașele țării și câteva luni în care startup-urile au trecut prin mentorat și dezvoltare, 15 au prezentat pe scenă și au fost premiate, iar Manuscrito a câștigat premiul cel mare, informează start-up.ro.

În martie 2022, peste 370 de tineri s-au înscris la cele cinci Hackathoane Innovation Labs, desfășurate la nivel național și au propus 156 de idei pentru produse și servicii digitale.

După cinci luni de mentorat săptămânal, la finala Demo Day s-au calificat 15 echipe. Echipele finaliste au fost alese în urma semifinalelor naționale, la începutul lunii iulie, din întreaga generație de 69 de startup-uri care au făcut parte din ediția 2022 a programului Innovation Labs.

Manuscrito, aplicația care ajută copii să învețe să scrie folosind Inteligența Artificială

De cele mai multe ori, învățarea scrisului de mână reprezintă un proces lung și anevoios pentru copii.

Manuscrito oferă o soluție interactivă și multidisciplinară pentru învățarea scrisului de mână, angajându-i pe copii într-un joc al cunoașterii. Aplicația utilizează algoritmi de inteligență artificială pentru a înțelege nevoile de învățare ale micuților, inclusiv nevoile speciale ale copiilor cu dizabilități, și va fi disponibilă pe tablete, îmbinând perfect dorința acestora de a petrece timp în lumea digitală cu necesitatea de a învăța.

Atât părinții, cât și învățătorii vor avea acces la feedback-uri în timp real și statistici detaliate, bucurându-se și de posibilitatea de a monitoriza progresul copiilor.

Manuscrito a fost și una din cele patru echipe câștigătoare ale primei ediții a Fondului de Inovare și Experiment Cluj, ce a avut loc pe parcursul acestui an. Echipele au fost premiate cu 50.000 de euro în total, trecând prin toate etapele FIX Cluj.

Pentru mai multe detalii despre această ediție Innovation Labs și o listă a celorlalte echipe câștigătoare: start-up.ro/innovation-labs-2022-castigatori-demo-day.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentRoșia Montană ALIVE: festival de teatru, film și muzică în Munții Apuseni
Articolul următorClujenii de la AROBS achiziționează Nordlogic, o companie fondată tot la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.