Semne că trebuie să vizitezi medicul oftalmolog

46

Când să mergi la oftalmolog?

Cu toții ne-am confruntat cel puțin o dată în viață cu anumite disconforturi la nivelul ochilor. Acestea pot fi, în unele cazuri, inofensive (cauzate de oboseală), însă pot reprezenta și semnale care ne anunță că ceva nu este în regulă. 

Atunci când sesizezi că vederea ta nu mai este ca înainte sau observi o altă problemă oculară, este indicat să faci o vizită unui medic oftalmolog cluj. Dar care sunt, mai exact semnele care ar trebui să ne trimită în cabinetul de oftalmologie? Descoperă care sunt acestea în cele ce urmează! 

Roșeața ochilor

Conform specialiștilor în domeniu, cauzele ochilor înroșiți pot fi extrem de periculoase dacă nu sunt tratate la timp. Ochii roșii pot anunța afecțiuni precum conjunctivita, alergii sau un tip de glaucom mai rar întâlnit. 

Este adevărat că și oboseala poate cauza înroșirea ochilor, dar dacă observi că aceasta persistă mai mult de 24 sau 48 de ore, îți recomandăm să vizitezi un medic oftalmolog din Cluj sau din orașul tău, cât mai repede posibil. 

Dificultatea de a vedea în întuneric sau în timp ce conduci 

Dificultatea de a conduce pe timpul nopții este cel mai mare semnal că eficiența vederii începe să scadă. Dacă simți că e din ce în ce mai dificil să distingi semnele de circulație sau să citești un text aflat la distanță, s-ar putea să te confrunți cu o afecțiune oftalmologică. 

Printr-o simplă vizită la un medic oftalmolog Cluj, vei putea depista dacă ai sau nu nevoie de corecție optică. În cazul în care vei avea, medicul îți va oferi o rețetă de ochelari și te va îndruma către o optica medicala cluj

Dureri de cap 

Studiile în domeniul oftalmologiei ne-au demonstrat că unele afecțiuni oculare pot cauza dureri de cap. În cazul în care te confrunți deseori cu migrene, ar fi indicat să îți faci un control oftalmologic să verifici dacă sănătatea ochilor tăi este în regulă. 

În multe situații, cauza durerilor de cap poate fi reprezentată fie de viciile de refracție, precum miopia, sau de expunerea constantă a pacientului la lumina ecranelor. Pentru ambele situații soluția este una simplă și anume: apelarea la o optica medicala din Cluj pentru ochelari de corecție sau protecție. 

Nu uita că prevenția este cea mai eficientă metodă de a trata diverse afecțiuni, așadar, asigură-te că apelezi la o clinică sau o optică medicală Cluj periodic pentru un control de rutină. 

Articolul precedentDr. Horațiu Rotar, unul dintre cei mai buni medici chirurgi cranio-maxilo-faciali din țară, s-a alăturat echipei medicale a Spitalului Medicover Cluj-Napoca
Articolul următorCum alegi firma de curățenie potrivită pentru tine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.