Sibiu Jazz Festival 2022: invitație la o experiență muzicală originală, în inima Sibiului

228
Sibiu Jazz Festival 2022 va avea loc în perioada 25-30 octombrie. Foto: Cluj.info

Sibiu Jazz Festival, cel mai renumit festival de jazz din România, ajuns la a 50-a ediție, promite în acest an o experiență muzicală originală ce cuprinde o jumătate de secol de cunoaștere artistică. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va pătrunde în inima Sibiului, în spații deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).  

Artiștii, Alexandru Tomaselli și Ralù Stoica, vor deschide festivalul cu ”Muzică pentru suflet”, lăsându-ne să pătrundem în tainele muzicii sacre acompaniată de acorduri de jazz și poezie meditativă. După Parada de jazz în spirit de fanfară, emblematică pentru ziua de 25 octombrie (Ziua Armatei), devenim aproape îngeri cu un spectacol de teatru-jazz născut din contopirea mai multor orizonturi artistice, transformându-se într-o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește în viața de cuplu.

În continuarea acestor surprize, publicul va putea savura jazzul energic, creat de una din cele mai celebre formatii din Serbia – Fish in Oil și, totodată, jazzul tânăr bucureștean, prin trupa 7th SENSE, câștigătorii Concursului de Jazz de la Sibiu de anul trecut. 

După, JazzyBIT, un trio din Timișoara ce oferă o combinație energică de jazz, latin și funk, publicul se va întâlni cu Orchestra Națională de Jazz a Franței care prin suita de șapte piese – „Ritualuri”, recreează un puzzle complex care relevă jocul de iluzii prin evocarea timpului ca o eternă întoarcere. 

În același timp, Ramon Valle Quintet va traduce pe scenă îmbinarea armonioasă între muzică și charisma, angajându-se într-un show artistic de blazon pentru cei 50 de ani de istorie jazz în România.

Program Sibiu Jazz Festival 2022

Marți, 25 octombrie  

 • “Muzica pentru suflet”Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ Sibiu

Alexandru Tomaselli și Ralù  Stoica

 • “Muzica pentru pace” – Parada de Jazz – Centrul Istoric al Sibiului

Fanfara Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” și Fanfara Neppendorfer Blaskapelle

Miercuri, 26 octombrie – Teatrul Național ‘Radu Stanca‘ Sibiu

 • Spectacolul de teatru-jazz: “Aproape Înger”

Joi, 27 octombrie, Biblioteca Județeană ASTRA

 • JazzyBIT

Vineri, 28 octombrie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

 • Szilárd Banai & Friends (HU)
 • ONJ – Orchestra Națională de Jazz a Franței (FR)
 • 7th SENSE (RO) – Marele Premiu al Sibiu Jazz Competition 2021
 • Jam Session & After-Party

Sâmbătă, 29 octombrie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

 • Maria João & Mário Laginha Quartet (PT)
 • Ramon Valle Quintet (CU/DE/ES/FR)
 • Jam Session & After-Party

Duminică, 30 octombrie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

 • Kristin Asbjørnsen Band (NO/Ghana)
 • Fish in Oil (Serbia)
 • Jam Session & After-Party

Sibiu Jazz este o manifestare culturală plenară a spiritului de jazz și a felului în care acesta poate atinge inimile și sufletul semenilor. Festivalul cultivă și promovează spiritul libertății în oameni prin imersiunea lor în lumea jazzului.

Fondat în anii 70 de un grup de oameni creativi, longevivul festival a devenit un ambasador al jazzului românesc în toată lumea, aducând oameni din diferite culturi și țări împreună. Sibiu Jazz a câștigat o recunoaștere internațională, fiind membru de 18 ani în cea mai celebră rețea europeană de jazz: European Jazz Network. 

Sibiu Jazz Festival este o carte de vizită pentru România în sfera muzicală mondială prin care s-a consacrat un anume fel de a gândi muzica în termeni de jazz și, totodată, un simbol pentru cei care caută elevația prin muzică în locurile comune ale sufletului ce așteaptă să vibreze pe note.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCom’ON Cluj-Napoca ’22 în derulare: clujenii se pot bucura de zeci de acțiuni organizate de tineri
Articolul următorCe sunt diodele Zener și unde se pot ele achiziționa în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.