Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă instalează un echipament de testare rapidă a COVID-19

72
Sursă foto: SCJU Cluj-Napoca

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca va instala un echipament de tip Real Time PCR, cu ajutorul căruia se vor putea diagnostica rapid pacienții suspecți de COVID-19. SCJU Cluj vine astfel în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, scurtând astfel timpul de așteptare al rezultatului, medicii putând decide prompt maniera în care vor aborda terapeutic fiecare caz în parte.

Odată cu echipamentul, se vor livra kituri (reactivi) pentru 3.000 de teste, în valoare de aproape 280.000 lei. În funcție de evoluția situației și a contextului epidemiologic, există posibilitatea de suplimentare cu încă 7.000 de teste.

Aparatul PCR, în valoare de aproape 150.000 lei, achiziționat din venituri proprii, va fi instalat în cadrul Departamentului de Genetică al Institutului Imogen, acolo unde există deja circuite configurate pentru extracție şi amplificare de tip Real-Time PCR pentru ARN viral, iar personalul de specialitate este instruit și are toate competențele necesare efectuării acestui tip de teste. În sprijinul personalului vor veni medici rezidenți cu specialitatea genetică medicală, astfel încât aparatul să funcționeze la capacitate maximă, timp de 12 ore / zi.

În condițiile în care spitalul estimează că va efectua aproximativ 150 de teste pe zi, pentru a asigura continuitatea testărilor, clujenii pot ajuta financiar contribuind cu donații în contul RO24TREZ21620F370100XXXX, deschis la Trezoreria Cluj-Napoca, cu specificația „pentru nevoi curente”, beneficiar Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, CUI 4288080, sediul Str. Clinicilor, nr. 3-5.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedent#stămacasă, un proiect colaborativ realizat de fotografi și artiști colorează străzile goale ale Clujului
Articolul următorMakeup Revolution, terapia prin machiaj în vremuri de criză

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.