Târgul de Carte Gaudeamus se desfășoară în Piața Unirii din Cluj-Napoca în perioada 5-9 aprilie

122

Cea de-a XXII-a ediție a Târgului de Carte Gaudeamus se desfășoară în Piața Unirii din Cluj-Napoca în perioada 5-9 aprilie 2023. În acest an au fost amenajate 14 pavilioane expoziționale, 61 standuri, peste 30 sesiuni de lansare și prezentare de carte, precum și diverse concursuri cu premii în cărți pentru participanți.

Program de vizitare: zilnic între orele 10:00-20:00. Accesul publicului este gratuit.

Evenimentul este organizat de Radio România cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.

Președintele de onoare al ediției va fi Alex Moldovan, îndrăgit autor de cărți pentru copii și traducător clujean; prezență activă la numeroase evenimente culturale desfășurate în întreaga țară, Alex Moldovan se va afla în premieră în această ipostază, la Târgul de Carte Gaudeamus.

Moment de vârf al vieții culturale din această zonă a țării de peste două decenii, Târgul de Carte Gaudeamus revine la Cluj-Napoca în formatul practicat pe parcursul ultimilor doi ani, deja bine cunoscut vizitatorilor Gaudeamus din toată țara. Timp de cinci zile, cartea, pentru toate vârstele, preferințele și preocupările, va lua în stăpânire unul dintre spațiile emblematice ale Ardealului, Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Evenimentul va fi găzduit în 14 pavilioane expoziționale, această formulă de amenajare oferind un spațiu mai generos de etalare și prezentare a ofertei pentru participanți, și totodată, mai relaxat pentru vizitatori, spațiu care îndeamnă la nenumărate ore petrecute în incinta târgului.

61 de standuri, care reunesc oferta a numeroase edituri, distribuitori de carte românească și străină, producători și distribuitori de muzică și jocuri educative se regăsesc în Piața Unirii, acoperind o suprafață record pentru ediția clujeană, de peste 850 mp net.

Standurile virtuale ale participanților se regăsesc pe www.gaudeamus.ro, în varianta online a târgului, astfel încât noutățile editoriale, ofertele speciale și surprizele pregătite de participanți cu acest prilej vor fi accesibile și iubitorilor de carte care nu vor putea ajunge zilele acestea la ediția Cluj-Napoca a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România.

Peste 30 de sesiuni de lansări și prezentare de carte, unele dintre acestea transmise în direct pe www.gaudeamus.ro și pe paginile Facebook Radio România Gaudeamus și Radio Cluj, vor oferi publicului prilejul de a se întâlni cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți scriitori din întreaga țară.

Proiectele tradiționale „Invitați de nota 10: Olimpicii României” și etapa zonală a Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu” vor fi organizate cu sprijinul Lions Club Hope Cluj-Napoca și Restaurant Shanghai, sponsori ai acestei ediții, care vor oferi premiile acordate la această ediție.

Numeroase concursuri cu premii în cărți oferite de participanți și alte surprize se se vor derula online, pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus; cu acest prilej, va fi reluat, în premieră după pandemie, concursul „Miss Lectura”, una dintre petele de culoare ale Târgurilor Gaudeamus timp de peste 15 ani; premiul oferit câștigătoarei va fi acordat de compania AVON.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentClujenii de la AROBS vizează o cifră de afaceri de peste 400 milioane lei în 2023
Articolul următorPeste 4.500 de părinți au apelat serviciul gratuit de telemedicină ALOPEDI în primul trimestru 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.