Peste 4.500 de părinți au apelat serviciul gratuit de telemedicină ALOPEDI în primul trimestru 2023

68

Serviciul gratuit de telemedicină ALOPEDI – 0364917 a fost apelat în primul trimestru al anului 2023 de către 4.547 de părinți. Mai mult de jumătate dintre apeluri au provenit din județul Cluj, iar 47,48% au fost solicitări de la părinți aflați în alte județe sau țări.

Majoritatea apelurilor, mai exact 69,10% dintre acestea, s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu, iar părinților li s-au explicat care sunt semnele la apariția cărora trebuie să se adreseze medicului. De asemenea, pentru 362 de copii a fost recomandat consultul medical imediat, în primele două ore de la apel, iar în două cazuri a fost necesară intervenția Serviciului de Ambulanță.

Febra rămâne principalul motiv pentru care părinții apelează ALOPEDI – 0364917 (1.210 apeluri), urmată de infecțiile respiratorii (787 de apeluri), dintre care 568 de solicitări au fost pentru tuse sau nas înfundat.

Serviciul ALOPEDI – 0364917 este asigurat de către 30 de medici cu pregătire specifică evaluării telefonice pediatrice, printr-o linie de gardă special dedicată acestuia, 24 de ore din 24, șapte zile din șapte. Evaluarea se face prin întrebări ce stabilesc gravitatea stării copilului respectiv, precum și momentul în care copilul are nevoie de consult medical față în față.

Referințe

alopedi

Sfaturi medicale non-stop, prin telefon, pentru urgențe pediatrice. vezi mai mult

Servicii Cluj

Joburi în Cluj

Articolul precedentTârgul de Carte Gaudeamus se desfășoară în Piața Unirii din Cluj-Napoca în perioada 5-9 aprilie
Articolul următorRăsaduri produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă USAMV, puse în vânzare din 10 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.