Tava din lemn pentru servire, o nouă modă în HoReCa

50

Domeniul HoReCa crește în fiecare zi, iar afacerile își îmbunătățesc condițiile și serviciile în fiecare zi. Unul din modalități este prin servirea mâncării pe o tavă din lemn pentru servire. Aspectul plăcut și eficiența lemnului creează o experiență mai plăcută, atât pentru clienți cât și pentru personal.

Îți dorești să afli cât de eficiente și folositoare sunt tăvile din lemn pentru servire pentru afacerea ta HoReCa? Citește acest articol și vei avea răspunsuri la întrebările tale.

De ce să alegi tava din lemn pentru servire?

Comparativ cu celelalte opțiuni, precum plasticul sau metalul, lemnul are anumite beneficii care îl fac mai bun pentru bucătării. Haide să le luăm în ordine:

1. Experiență plăcută pentru clienți

În domeniul arhitecturii există un termen numit design biofilic. Acesta se referă la elemente de decor care creează acea legătură dintre om și natură. Materialele din lemn, inclusiv tăvile și platourile, merg pe același principiu. Astfel, când clienții o să se bucure de o masă, tava din lemn le va oferi o senzație de căldură și calmitate. Și cu siguranță aceștia nu vor uita experiența.

2. Protejează mâncarea de bacterii

Anumite tipuri de lemn protejează împotriva bacteriilor și a microbilor, însă asta nu înseamnă că sunt periculoase. Bacteriile și microbii se află oricum pe orice suprafață, mai ales într-o bucătărie unde se servesc cantități mari de mâncare. Diferența dintre lemn și celelalte materiale este că posibilele bacterii nu se transmit în mâncare atât de bine. Astfel, este o alegere mai bună pentru servirea mâncării.

Este de menționat faptul că tăvile din lemn natur trebuie curățate și apoi lăsate la uscat. Dacă rămân prea mult timp în apă, fibrele se umflă și tăvile se deformează. Acest lucru este valabil pentru toate ustensilele și accesoriile de bucătărie.

3. Tăvile din lemn sunt foarte durabile

Lemnul are o rezistență sporită. Nu se zgârie ușor, nu se deformează și nu se ciobește. O tavă din lemn va rezista mult mai mult decât una din plastic. În funcție de tipul de lemn ales tăvile pot fi mai mult sau mai puțin rezistente. Astfel, nu trebuie să cheltui bani în plus de fiecare dată când crapă o tavă din plastic și ai nevoie de una nouă. Găsești tăvi din fag, salcâm, nuc, Acacia, castan, bambus etc.

4. Creează o atmosferă aparte

Indiferent că ai o afacere HoReCa în stil rustic sau modern, o tavă din lemn te ajută să-ți creezi imaginea. Acestea vin în diferite forme și dimensiuni ca să corespundă cu aspectul pe care îl dorești. Poți alege de la pătrat, rotund, dreptunghiular, romb și alte forme geometrice până la forme de animale, de frunze, de pești etc.

Design-ul este de asemenea influențat de tipul de lemn ales. Fiecare are o textură mai aparte și o senzație diferită la atingere. Deci, când faci alegerea unei tăvi din lemn, ia și acest aspect în considerare.

O tavă din lemn va fi plăcută de clienți și e eficientă în bucătărie. Alege din diferitele set-uri din magazinele online și și bucură-te de beneficiile lemnului în afacerea ta!

Articolul precedentZaiafet pe Lună, primul festival Zero Waste din România, are loc în Luna de Jos, județul Cluj
Articolul următorCluj-Napoca va găzdui primul festival de circ contemporan din România, Cluj Circus Days

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.