Zaiafet pe Lună, primul festival Zero Waste din România, are loc în Luna de Jos, județul Cluj

675

Prima ediție a festivalului Zaiafet pe Lună are loc în perioada 22-24 iulie 2022, în incinta parcului istoric Teleki, din Luna de Jos, județul Cluj. Prin modul său inovativ de organizare, Zaiafet pe Lună și-a propus să devină primul festival Zero Waste din România.

“Se poate spune că Zaiafet pe Lună s-a născut din dragoste pentru natură. Știm cu toții cum arată, în mod obișnuit, un astfel de eveniment și ce rămâne în urma acestuia. Noi, organizatorii acestuia, ne-am propus să fim altfel: vrem să eliminăm orice semn de risipă din organizarea festivalului dar și din participarea publicului și să lăsăm în urmă doar pași de dans, gânduri bune și idei care să ne ajute să ne bucurăm în continuare de natură.”, spun organizatorii evenimentului.

Cu sprijinul Asociației ”Inimioare Fericite”, evenimentul este organizat de o echipă de tinere pasionate de artă, sustenabilitate și de efectul pozitiv pe care îmbinarea celor două îl poate avea asupra comunității. Pe parcursul a trei zile, la Zaiafet pe Lună vor avea loc concerte acustice în aer liber, expoziții de artă, ateliere și dezbateri centrate pe teme legate de sustenabilitate, creație și motricitate.

La această primă ediție vor cânta, printre alții, Luna Amară, Nucu Pandrea, Figure of Funk, Jeunsemble, Diószegi Benjámin, Espresso Martini and Friends, Igazgyőngy Egyűttes, Diana Săveanu.

Întreaga organizare a festivalului a fost gândită în așa fel încât să nu afecteze în niciun fel locul de desfășurare al festivalului și să stea sub semnul autenticului, al sustenabilității și al grijii și preocupării pentru natură. Din acest motiv, de exemplu, vor fi doar concerte acustice și nu amplificate.

În incinta festivalului vor fi amenajate zone cu mâncare și bar aprovizionate de la producători locali, un camping pentru public, un târg populat cu meșteri artizani autentici, dar și o zonă destinată copiilor, cu diverse activități. Toate acestea într-un decor de vis, natural, în Parcul istoric Teleki de la Luna de Jos, județul Cluj, un loc de poveste cu stejari măreți și seculari.

Organizatorii pun la dispoziție un autobuz gratuit, pentru participanții la festival. Exista și o cursă regulată, iar stația din Luna de Jos este la 5 minute de intrarea în domeniul Teleki (cursa Cluj-Dăbâca).

Întregul program al concertelor, atelierelor, dezbaterilor și expozițiilor Zaiafet pe Lună poate fi găsit aici: zaiafetpeluna.ro
Biletele pot fi achiziționate de aici: bit.ly/3nlFhIc

Referințe

zaiafet-pe-luna-logo
  • Luna de Jos, Județul Cluj

Zaiafet pe Lună, primul festival zero waste din România vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentWherefrom.org, platforma de sustenabilitate a produselor co-fondată de un român, își extinde echipa la Cluj
Articolul următorTava din lemn pentru servire, o nouă modă în HoReCa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.