Telios Care, primul startup de telemedicină din Cluj-Napoca care se listează pe SeedBlink, evaluat la 5,5 milioane de euro

498

Startup-ul clujean de telemedicină Telios Care se listează pe SeedBlink și țintește atragerea unei finanțări de 800.000 de euro pentru îmbunătățirea accesului pacienților la servicii medicale de calitate prin telemedicină. Telios Care este unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, fiind evaluat acum la 5,5 milioane de euro. 

Telios Care a înregistrat anul trecut o creștere de 10 ori a numărului utilizatori de servicii de telemedicină, încheind anul cu 75.000 de beneficiari care lucrează în domenii precum retail, IT, servicii financiare, producție, transport și agricultură. Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienți prin includerea serviciilor Telios în produse de asigurări și abonamente medicale, precum și prin vânzări directe la companii.

Înființat în 2017, Telios Care se află, în prezent, la a treia rundă de finanțare. Prima dintre ele a avut loc în 2018 și a asigurat o finanțare de 150.000 de euro, bani folosiți pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătățirii software-ului și a sistemelor utilizate. Cea de-a doua rundă de finanțare s-a încheiat la finalul anului 2020, după atragerea a 200.000 de dolari, investiție care a asigurat și lansarea, în premieră în sistemul de sănătate din România, a modelului american de „prescription fulfillment” – rețete digitale trimise de medici, respectând toate protocoalele de securitate, direct la farmaciile indicate de pacienți.

Noua rundă de investiții ne permite ca, până la finalul anului 2022, să îmbunătățim accesul pacienților la servicii medicale de calitate, prin introducerea pe piață a dispozitivelor medicale la distanță, prin adăugarea de noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la  domiciliu, dar și să creștem procentul de afecțiuni complexe rezolvate prin telemedicină. Telios va adresa puternic, în următoarea perioadă, și afecțiunile cronice, cu precădere cele legate de diabet și boli cardiovasculare.”, spune Philip Choban, CEO, Telios Care. „Aceste lucruri presupun extinderea serviciilor oferite cu 3 linii noi, Medical Device, Home Nurse și Chronic Care, concomitent cu creșterea numărului de specialități medicale în platformă”.

La nivel internațional, Telios Care vizează, în primă instanță, extinderea în Europa de Est cu servicii de tip second opinion (a doua opinie), adăugând ulterior noi servicii. 

În prezent, Telios Care este o structură pe acțiuni cu 30 de acționari, compusă atât din fondatori, cât și din investitori, printre care se află și investitori de la Transilvania Angels Network, Growceanu Angel Investment și Tech Angels.

„Ca și angel investor, am investit în 15 proiecte de start-up, în diferite domenii, și aș putea spune că Telios este unul dintre cele mai mature. După trei ani de activitate, a făcut cele mai mari progrese, pe mai multe paliere: evoluția echipei, număr de clienți, rezultate financiare, evoluția modelului de business și a parteneriatelor strategice. Sunt foarte mulțumit de cum a evoluat în acești trei ani și există perspective de a accelera această evoluție în perioada următoare cu sprijinul unor investitori care ni se vor alătura în următoarea rundă” spune Florin M. Pop, Founding Investor, Telios Care.

Oferta de servicii de telemedicină din România a accelerat în 2020, cu precădere în al doilea semestru. Anual, în cabinetele medicilor de familie și cele de specialitate, de stat și private, din România, sunt efectuate circa 65 – 70 de milioane de consultații, trimiteri și rețete. În 2020, aproximativ 7% – 8% dintre acestea, reprezentând 4,5 – 5 milioane de consultații, trimiteri și rețete, au fost efectuate prin telemedicină, potrivit estimărilor Telios Care, care ia în calcul în calcul datele Institutului Național de Statistică, în legătură cu activitatea unităților sanitare. Pentru anul în curs, Telios Care se așteaptă la o creștere cu 100% a accesării serviciilor sale, în contextul în care tot mai mulți pacienți apelează la telemedicină ca primă soluție în multe situații.

Telios Care aduce în România mai mult de 25 de ani de experiență din SUA în servicii de îngrijire medicală la distanță. Compania oferă angajaților și persoanelor asigurate acces non-stop la consiliere medicală de specialitate și wellness pentru o gamă largă de specialități. Telios Care este partener de încredere pentru lideri de piață în asigurări de sănătate, alături de care transformă experiența medicală a peste 75.000 de beneficiari din domenii precum retail, IT, servicii financiare, producție și transport. Mai multe despre Telios Care pe www.telios.ro.

Referințe

TC_logo
  • Strada Tăietura Turcului 47, Cluj-Napoca

Telios Care aduce în România mai mult 25 de ani de experiență din SUA în servicii de îngrijire medicală la distanță.… vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentClujul are strategie de transformare digitală, care sunt pașii următori pentru aplicarea ei? Opinia unui specialist clujean în e-guvernare.
Articolul următorCurs de strategie pentru economia digitală la Cluj-Napoca, organizat de Transilvania Executive Education, dezvoltat în parteneriat cu reprezentanții unor companii de top din Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.