Turism Cluj: 3 atracții de vizitat în județul Cluj

127

Cluj-Napoca reprezintă unul dintre cele mai mari și importante centre economice, culturale și sociale din țară. Nu e de mirare că orașul reușește să adune sute de mii de turiști anual, veniți din toate colțurile lumii. 

Însă, cu toate că în perimetrul orașului există numeroase atracții de turism Cluj, mulți vizitatori își doresc să ia o pauză de la agitația orașului, orientându-se către diverse locații situate în imediata vecinătate. Dacă și tu te regăsești în această descriere, îți prezentăm, în continuare, 3 dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din județul Cluj

Salina Turda 

La mai puțin de o oră distanță de Cluj-Napoca, poate fi vizitată Salina Turda, o minunată bijuterie de turism de lângă Cluj-Napoca. 

Salina Turda este mai mult decât o simplă salină cu pereți de sare. În urma ultimelor lucrări de reamenajare, aceasta s-a transformat într-un adevărat muzeu al mineritului din Transilvania. În această fascinantă lume din adâncuri, vei avea posibilitatea să te relaxezi făcând o plimbare cu barca pe lacul subteran, dar și să te distrezi împreună cu cei dragi la un meci de bowling sau tenis de masă. 

De asemenea, Salina Turda se numără printre puținele atracții turistice care dețin 2 din cele 3 stele Michelin, așadar nu trebuie să o ratezi. 

Cheile Turzii și Cheile Turenilor 

Pentru cei care vor să uite de tot de stresul și grijile cotidiene, o ieșire în aer liber poate fi alegerea ideală. Nu departe de Salina Turda, sunt situate Cheile Turzii și Cheile Turenilor, două rezervații naturale ale Munților Trascău. 

Aici te vei putea bucura de aer curat, peisaje deosebite și numeroase trasee montane Cluj pe care le poți explora. Cele două rezervații naturale își impresionează turiștii prin minunatele decorațiuni carstice, dar și prin diferitele forme de relief, alcătuit din peșteri, colțuri stâncoase, cascade și nu numai. 

Îți oferim mai jos câteva exemple de trasee montane Cluj existente în această zonă: 

  1. Circuitul Cheilor Turzii, marcat cu punct roșu;
  2. Cheile Turzii – Izvorul Popii – Cascada Ciucaș, marcat cu bandă galbenă;
  3. Circuitul Cheilor Turenilor, marcat cu punct albastru.

Stufărișurile de la Sic 

Stufărișurile de la Sic sunt descrise drept un loc desprins parcă dintr-o altă realitate. Acestea se află la o distanță de numai 60 kilometri de municipiul Cluj-Napoca, mergând prin Gherla, sau la 40 km, mergând pe drumul Jucu – Coasta – Sic. Este o arie protejată de lege datorită stufărișului și populației de păsări care viețuiesc aici. 

Deși, la o primă vedere, o zonă alcătuită din mlaștini, iazuri și luciu de apă nu pare a fi ideală pentru o plimbare, Stufărișurile de la Sic au un farmec aparte, datorită vegetației ce creează un peisaj deosebit. Traversarea rezervației se face prin intermediul unui poduleț de lemn suspendat, care se potrivește de minune cu tabloul întregii rezervații. 

Aici vei putea întâlni și admira păsări precum: corcodelul mic, buhaiul de baltă, stârcul cenușiu sau pițigoiul moțat. 

Așadar, dacă simți nevoia de o ieșire la aer curat sau vrei să „guști” din fascinantele trasee montane Cluj, îndreaptă-te cu încredere către una din aceste atracții. 

Articolul precedentÎncepe a zecea ediție a Zilelor Clujului, în deschidere: Florin Piersic și Teatrul Național Cluj-Napoca
Articolul următorTârgul de turism Touristica revine la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.