Târgul de turism Touristica revine la Cluj

1931

După o perioadă de pauză cauzată de pandemie, Târgul de turism Touristica revine la Cluj în perioada 25 – 27 noiembrie 2022, la VIVO! Cluj-Napoca, eveniment cu tradiție în industria de turism de la nivel național.

Ediția din acest an reunește cele mai importante agenții de turism și tour operatori care vin în întâmpinarea vizitatorilor cu oferte și pachete atractive atât pentru sezonul de iarnă 2022, dar mai ales cu propuneri pentru anul 2023.

Târgul de Turism Touristica se desfășoară în două ediții pe an, una de vară și alta de iarnă oferind posibilitatea experţilor din domeniu, de a prezenta, promova şi a vinde cât mai multe vacanţe, într-un cadru informal și plăcut.

Turiștii au reluat călătoriile conform agențiilor de turism

„Începutul anului, până la escaladarea situației geopolitice (războiul din Ucraina) solicitările în domeniu s-au ridicat sau chiar au depășit nivelul similar din 2019; după un martie mai slab, trendul ascendent și-a revenit ajungând să discutăm de o revigorare a solicitărilor de vacante. În ceea ce ne privește, am avut o dublare a cifrei de afaceri cât și a numărului de turiști comparativ cu perioada similară a anului trecut.”, spune Cosmin Cismaș, Business Development Manager, Destine Holidays

Topul destinațiilor alese

„S-a păstrat interesul către destinațiile charter tradiționale (Turcia, Grecia, Egipt), Bulgaria individual și litoralul românesc. În 2022 și-au revenit produsele de tip circuite, dar și city-break-urile.”

Dacă în 2021 „vedeta” a fost Egiptul datorită lipsei restricțiilor de călătorie, anul acesta Turcia a revenit pe prima poziție în preferințele destinațiilor de tip charter. Grecia, de asemenea a mers foarte bine, la fel și Egiptul chiar dacă s-a clasat pe locul 3 în topul preferințelor românilor. 

În ceea ce privește interesul turistilor pentru România a crescut mult turismul balnear, turismul de munte. Litoralul românesc rămâne principala destinație pe timp de vară la fel și Delta Dunării. Au apărut și s-au dezvoltat noi unități de cazare la standarde înalte de calitate. Oamenii călătoresc mai des, vizitează mai des anumite obiective autohtone.

Cele mai căutate oferte/pachete

În ceea ce privește momentul achiziționării vacanțelor, în 2022 au revenit ofertele de early booking, decizia de cumpărare revenind la nivelul anului 2019; s-au achiziționat vacanțe încă din ianuarie pentru vară. Este o schimbare majoră față de 2021 când decizia de cumpărare se lua cu 21-30 de zile înainte de începerea sejurului.

“Sunt căutate și ofertele de last minute. Anul acesta agenția noastră a introdus și ofertele de tip flash sales (reduceri mari pe orice dată din sezon, dar cu o perioadă limitată de promovare și rezervare)”, a declarat Cosmin.

În cadrul acestei ediții, evenimentul se va desfășura în incinta Vivo! Cluj-Napoca, iar vizitatorii vor putea discuta cu numeroși tour operatori, agenții de turism și reprezentanți ai unităților de cazare. Pentru segmentul comercial, târgul înseamnă oportunitatea de a oferi spre vânzare pachetele early-booking, iar pentru cei interesați acest lucru atrage de la sine reduceri de până la 35%, în funcție de operator.

Targul poate fi vizitat de vineri pana duminica între orele 10:00 – 22:00, iar accesul pentru vizitatori este gratuit!

Câteva motive pentru care să mergi la Târgul de turism Touristica:

  1. Ai parte de consultanță turistică.
  2. Primești informații utile în timp scurt.
  3. Beneficiezi de prețuri speciale și discounturi pe perioada desfășurării evenimentului
  4. Te bucuri de o vacanță asigurată.
  5. Simplifici procesului de călătorie prin comunicarea cu un singur reprezentant al agenției.
  6. Ai asigurat  transportul și legăturile între diverse destinații.
  7. Beneficiezi de asistență turistică.
  8. Te bucuri de pachete promoționale față de unele achiziționate pe cont propriu.
  9. Poți plăti în rate sau cu avans minim.

Mai multe detalii legate de eveniment pe touristica.ro.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentTurism Cluj: 3 atracții de vizitat în județul Cluj
Articolul următorZilele Clujului în acest sfârșit de săptămână: “Mai multe și diverse bucurii, mai multă poftă de-a trăi!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.