Urban Talks Cluj, conferința pentru pasionații de dezvoltarea sustenabilă a orașelor

287

Vineri 8 decembrie 2023, începând cu ora 9, la Cluj are loc conferința Urban Talks, unde profesioniști din domeniul arhitecturii, urbanismului și dezvoltării urbane se întâlnesc pentru a povesti despre subiecte ce țin de dezvoltarea orașelor. 

În cadrul evenimentului va fi lansat raportul: Project Fusilli, un raport de planificare urbană comparată între Cluj și Brno. Project Fusilli: A Simple Recipe for Metropolitan Planning este un produs complet nou: el dezleagă planificarea metropolitană într-o suită de treisprezece pași simpli și clari, pe care o explică, diferențiat, urbaniștilor, administrațiilor și cetățenilor. Este vorba, așadar, despre un scurt îndrumar care explorează tensiunea între planificare și piață, însoțită de analize comparate, de întrebări interesante și uneori incomode, precum și de un joc. Analiza comparată e între zonele metropolitane din Cluj și ale Brno, în vreme ce întrebările sunt țintite spre problemele cronice și acute ale zonelor metropolitane. La rândul lui, jocul transformă planificarea metropolitană într-un set de reguli clare, care încurajează negocierea între urbaniști, administrație și cetățeni.

Urban Talks Cluj Napoca se va desfășura pe toata perioada zilei de vineri, la Casino, în Parcul Central. Intrarea este liberă pentru cei care doresc să participe la discuții și prezentări. Evenimentul este promovat de UrbanizeHub și susținut de Iulius Group.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentElectric Castle 2024 – primii artiști confirmați
Articolul următore-Factura devine obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru toate firmele din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.