Zilele Clujului 2019: Peste 300.000 de participanți în cele 4 zile de festival

0
49

Cea de-a 9 ediție a festivalului „Zilele Clujului” a cuprins peste 100 de evenimente în peste 30 de locuri din oraș și a adus împreună peste 300.000 de participanți. Ediția 2019 a Zilelor Clujului a marcat, prin evenimente și acțiuni aparte, aniversarea unor instituții clujene remarcabile, care au contribuit activ la dezvoltarea orașului în ultimul secol. 

Printre activitățile desfășurate în cadrul festivalului se numără: teatru, concerte, seară de muzică clasică, activități sportive și culinare, ateliere de creație, cursuri de gătit, proiecții de film, animație stradală, expoziții și scenete istorice.

Parada Zilelor Clujului

Parada Zilelor Clujului, care a adunat peste 2.000 de participanți, a fost și la ediția din acest an plină de culoare și efervescență, fiind urmărită de peste 8.000 de spectatori. De asemenea, peste 7.000 de studenți clujeni au pornit luni, 30 septembrie, în marș, pentru a marca începerea noului an universitar și 100 de ani de învățământ românesc la Cluj. 

Marșul aniversar al universităților clujene

În cadrul ediției de anul acesta a Zilelor Clujului seniorii clujeni au avut o zi dedicată. Pe tot parcursul zilei de 30 septembrie, la Sala Polivalentă BTArena au fost organizate o serie de activități pentru seniori: standuri informative, ateliere, spectacole, concursuri și multe altele au fost pregătite pentru a-i aduce pe seniori cât mai aproape de comunitate. 

Activități pentru seniori

Ediția din acest an a Zilelor Clujului s-a încheiat cu un impresionant video mapping în Piața Unirii.

Video mapping în Piața Unirii

Festivalul Zilele Clujului a fost organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, alături de peste 100 de parteneri – instituții publice, companii din sfera privată, asociații și organizații din societatea civilă, voluntari. Parteneri principali: Terapia – o companie SUN PHARMA, Bergenbier, NTT Data, Pepsi, Banca Transilvania, Endava, Arobs, Iulius Mall, Moldovan. Alți parteneri: Automobile Bavaria, Avangarde, Betfair, Energobit, Gerovital, Turkish Airlines, Napolact.

Articolul precedentLansare “Turnuri ale cetății Clujului”, ce conține machetele a șapte dintre turnurile fortificației medievale a orașului
Articolul următorExpert olandez susține crearea unui incubator de inovare în sănătate la Cluj