Zilele Clujului 2022: peste 270.000 de participanți în cele 4 zile de evenimente (FOTO)

146

Cel mai mare eveniment cu acces liber din Cluj, Zilele Clujului a ajuns la ediția a X-a, un festival creativ, multicultural, care reflectă valorile comunității și reunește mii de oameni. Ediția 2022 a fost una plină de bucurie și emoții, cu peste 270.000 de participanți în cele 4 zile de evenimente.

Parada Zilele Clujului 2022

Încă din prima zi atmosfera a fost excelentă. Iubitul actor Florin Piersic a venit în fața publicului în debutul evenimentelor, la seara de teatru din Piața Unirii. Maestrul și actorii Teatrului Național Cluj-Napoca au creat o seară încântătoare, la care au participat peste 3.000 de persoane.

Florin Piersic, seară de teatru în Piața Unirii, Zilele Clujului 2022
Seara de teatru, Zilele Clujului 2022

Momentul culminant l-a reprezentant spectacolul de drone, proiecții video și artificii. 250 de drone au fost integrate într-o experiență multisenzorială, ilustrând creativ o parte dintre cele mai importante valori ale comunității clujene – de la importanța educației, a sportului, la empatie, colaborare și faptul că oamenii sunt în centrul unui oraș frumos.

Spectactol de drone, Zilele Clujului 2022

Publicul a fost fabulos la concertele de vineri. După un eveniment muzical superb cu sute de elevi din Cluj, Nicole Cherry, Compact, The Motans și Delia au adus multă energie în Piața Unirii.

Concert Delia, Zilele Clujului 2022

La scena principală a urmat, sâmbătă, un eveniment de calibru, cu patru dintre cele mai importante instituții de cultură clujene prezente pe scenă: Academia de Muzică Gh. Dima, Opera Națională Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj și Filarmonica de Stat Transilvania. Corurile acestor instituții au realizat o reprezentație în premieră națională, un mesaj de pace prin muzică, spectacol ce a mișcat pe fiecare dintre cei prezenți. Alături de profesioniști au cântat și copiii de la Junior VIP.

Au fost multe locuri din oraș pline de oameni și voie bună. De la concertele din Piața Muzeului și Parcul Central la Festivalul Gastronomic Internațional sau Festivalul de Vin.

Zilele Clujului 2022, în Parcul Central

Copiii au avut locuri în care s-au distrat în mod special, precum zonă de aventură din parc, Tabăra istorică de pe str. Potaissa, Parada Zilelor Clujului sau spectacolele de tango, teatru de păpuși și alte activități în bazele sportive Gheorgheni, La Terenuri etc.

Tabăra istorică de pe str. Potaissa, Zilele Clujului 2022

Evenimente conexe precum Midnight Snack – masa comunității, la care orice trecător s-a putut așeza pentru o conversație – sau Clujotronic, Bookfest, expoziții și alte evenimente culturale și recreative au întregit weekendul Zilelor Clujului.

Midnight Snack – masa comunității, Zilele Clujului 2022

Mai multe și diverse bucurii, mai multă poftă de-a trăi! s-a reflectat și la Regalul folcloric. Iubitorii tradițiilor românești au creat o atmosferă excelentă în Piața Unirii, pe tot parcursul zilei de duminică și până seara târziu.

Spectacol folcloric, Zilele Clujului 2022

Primăria municipiului Cluj-Napoca mulțumește companiilor, ONG-urilor, universităților, instituțiilor și tuturor partenerilor și voluntarilor care au făcut posibilă o ediție notabilă a Zilelor Clujului.

Parteneri oficiali: Terapia – O companie Sun Pharma și Iulius Mall Cluj-Napoca.

Parteneri principali: NTT Data Romania, Vodafone România, Accesa, Ursus.

Parteneri: Coca-Cola, Coral Impex, Autoworld – Dealer Autorizat Volvo, Moldovan Carmangerie, Farmec, Betfair Romania Development, msg systems Romania, Avangarde Software, PMA Invest.

Referințe

zilele-clujului

Festivalul de suflet al clujenilor a devenit deja o tradiție în inima Transilvaniei și reunește întreaga comunitate. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentSpectacol inedit de drone la Zilele Clujului, cu zeci de mii de participanți, în Piața Unirii (FOTO)
Articolul următorCum să obții tot ce vrei în viață cu ajutorul jocurilor educative

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.