Zilele Mănăşturului 2019: două zile de sărbătoare La Terenuri în Mănăştur

207
Zilele Mănăşturului: două zile de sărbătoare La Terenuri în Mănăştur. Foto: Pan Ioan

Zilele Mănăşturului (28 – 29 septembrie) îşi propun să ofere locuitorilor cartierului două zile de activităţi antrenante, în care arta, lucrul în echipă, dezbaterile, sportul şi voia bună să se completeze în mod armonios.

Astfel, sâmbătă, 28 septembrie, mănăşturenii, şi nu numai, sunt invitaţi în zona La Terenuri, unde vor avea parte de:

– ateliere de hand-made şi de reciclare creativă (parteneri Asociaţia Firul Ariadnei şi Ghemul Loredanei);

– atelier de bandă desenată;

– demonstraţii de arte marţiale;

– prezentare tehnici de prim-ajutor / SMURD Cluj;

– seminarii despre parenting, prevenirea bolilor în colectivitate, “Caruselul emoţiilor”;

– pictură pe faţă;

– aleea terapeutică cu Zem Center;

– teatru de păpuşi;

– dezbateri de cartier.

Sâmbătă, 28 septembrie, 16.00-18.00, va fi organizată o dezbatere privind proiectul de reabilitare a bazei sportive și amenajarea zonei „La Terenuri”. Prezenți la dezbatere vor fi Ovidiu Câmpean, Primăria Cluj, Laura Panait și Silviu Medeșan și membrii grupului de inițiativă.

Seara de sâmbătă se va încheia cu un program deosebit pe scenă: un mix de folk, teatru şi hip-hop va aduce în prim plan de la artişti locali, ce bat la poarta consacrării, până la nume celebre, precum cel al lui Cătălin Condurache.

Pentru duminică, 29 septembrie, organizatorii anunţă că «”Traista cu poveşti” vine în cartier» şi că La Terenuri vor avea loc ateliere de jonglerie, discuţii despre siguranţa în cartier, atelier de teatru pentru copii, târg şi schimburi de cărţi şi jucării. 

Nici sportul nu lipseşte, ca în fiecare an, va avea loc concursul sportiv între familii, coordonat de antrenorii de la ACSF Juniorul Cluj, urmat de Zumba pentru toţi. 

Festivalul Zilele Mănăşturului se va încheia duminică cu “Seara mănăştureană”, o întâlnire amicală cu personalităţi clujene, artişti din cartier, poveşti şi muzică folk.

În acest an, Zilele Mănăşturului sunt organizate de către Fundaţia Părinţi din România şi sunt parte a Zilelor Clujului.

Citește și …

https://cluj.info/evenimente-in-cluj/program-zilele-clujului-2019-zeci-de-evenimente-concerte-si-surprize-la-final-de-septembrie/


Referințe

zilele-clujului
  • 18 mai 2023
  • 21 mai 2023

Festivalul de suflet al clujenilor a devenit deja o tradiție în inima Transilvaniei și reunește întreaga comunitate. vezi mai mult

Servicii Cluj

Joburi în Cluj

Articolul precedentClujotronic 2019: un weekend de experiențe inedite de artă digitală și concerte de muzică electronică, la Muzeul de Artă
Articolul următorLansare “Turnuri ale cetății Clujului”, ce conține machetele a șapte dintre turnurile fortificației medievale a orașului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.