Ziua Roșiei Montane 2023: tururi ghidate, săniuș, concert de pian în biserică, petrecere cu DJ

232
Panoramă Roșia Montană, iarna. Foto: Sebastian Florian / Cluj.info

Pe 6 februarie 2023 Roșia Montană marchează cea mai veche atestare documentară a anticului Alburnus Maior, dată inscripționată pe una dintre tăblițele cerate veche din anul 131, tăblițe care aveau să facă localitatea celebră pe tot mapamondul.

Pentru a serba această zi specială, comunitatea din Roșia Montană invită turiștii în localitate, în weekendul 4-6 februarie, la un program special de tururi ghidate, săniuș, concert de pian și petrecere cu DJ.

“Ne propunem și vă propunem să ne revedem, cu această ocazie, aici, acasă în Roșia Montană, în weekendul ce precede data de 6 februarie. Fie că sunteți localnici sau ne vizitați, cu siguranță va fi o bucurie să ne (re)întâlnim pentru o serie de activități care să ne apropie de ceea ce este Roșia Montană și cu această ocazie să ne cunoaștem mai bine, în comunitate. Așadar, ce ziceți de o zi la săniuș pe dealurile Roșiei, apoi să ne încălzim cu un vin fiert și un concert care topește garantat inimile, într-una dintre clădirile care au făcut obiectul lucrărilor de reparații din anul precedent? Sau un tur ghidat, la pas sau pe 4 roți pe culmile din jurul târgului pentru cei care ne trec pragul prima oară, prin centru, pe ulițe, apoi sus pe deal, la punctul de belvedere inaugurat la finalul anului? Sau seara la foc și ceaun alături de localnici? Dacă nu știți ce să alegeți, nu e bai, e vreme și loc pentru fiecare! Vă așteptăm la Roșia, să ne revedem și să ne bucurăm împreună de ce ne poate oferi!”, invită organizatorii.

Galerie romană în Masivul Cetate, Roșia Montană. Foto: Sebastian Florian / Cluj.info

Programul pregătit de organizatori pentru Ziua Roșiei Montană 2023, 4-6 februarie

CONCURS DE SĂNII LA TĂUL BRAZI, sâmbătă și duminică de la 13:00

Cu sania prin sat, Roșia Montană. Foto: Sebastian Florian / Cluj.info

Se anunță ninsoare, așa că vă recomandăm să scoateți săniile din pivniță și să ne vedem pe deal la tău, acolo unde străbunii noștri țineau an de an tradiția turelor cu sănii, prilej numai bun pentru socializare și distracție. Veniți cu nepoți, bunici, cu mic cu mare și cu multă voie bună!

TUR GHIDAT, duminică 10:00, plecare din piața centrală din Roșia Montană

Valea Cornei, Roșia Montană. Foto: Sebastian Florian / Cluj.info

Știm că mulți tineri din zona noastră, deși trăiesc aici de ani de zile, nu cunosc multe detalii despre ceea ce este valoros și fabulos la localitatea noastră. Noi vă spunem că e foarte cool să fii localnic al unei localități recunoscute la nivel internațional pentru patrimoniul și cultura sa și nu trebuie să ne credeți pe cuvânt: vă așteptăm duminică de la 10:00 să vă povestim de ce!

RECITAL DE PIAN – SERENA, duminică de la 16:00, Biserica Unitariană

Biserica Unitariană din Roșia Montană. Foto: Sebastian Florian / Cluj.info

Serena revine la Roșia Montană, după ce în toamnă a susținut un concert fabulos în Biserica Greco-catolică din satul nostru. Ne bucurăm să o (re)ascultăm de data aceasta în Biserica Unitariană și vă așteptăm să descoperiți cum sună un pian sub degetele talentatei noastre prietene, într-una dintre clădirile cu cea mai faină acustică din sat, biserica Unitariană.

PARTY LA CASA MANU cu DJ Alex Super Beats

Roșia Montană într-o seară de iarnă. Foto: Sebastian Florian / Cluj.info

Alex aka DJ Shiver, nelipsit prieten al Roșiei Montane, va petrece alături de noi weekendul acesta iar Casa Manu sunt amabili să ne găzduiască pentru o petrecere în comunitate. Sunteți bineveniți fie că sunteți localnici sau turiști! Puteți contribui fiecare cu gustări sau dulciuri, orice considerați că merge bine cu muzica bună și cu buna dispoziție.

VIZITĂ LA MUZEUL MINERITULUI

Galeriile miniere romane din Roșia Montană. Foto: Sebastian Florian / Cluj.info

Galeriile miniere romane, lapidarium-ul cu piese antice și expoziția de utilaje în aer liber din curtea fostei întreprinderi miniere pot fi vizitate și în acest weekend, în intervalul 09:00 – 14:00.

O EXPERIENȚĂ OFFROAD

Câțiva tineri roșieni, pasionați de mașini deprinse cu drumurile de munte, promovează un altfel de mod de a descoperi Roșia Montană, de pe cărări mai puțin bătute, dar cu grijă pentru natura și locurile pe care le străbat. Puteți programa o tură în acest final de săptămână la numerele de telefon: 0745.215.277 / 0742.994.462 sau pe pagina Off-Road Tours Rosia Montana.

Detalii despre evenimente și program se găsesc pe pagina de Facebook RosiaMontana.Community, iar informații despre cazările disponibile în Roșia Montană se găsesc la acest link.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentUn junior legitimat la CSM Cluj a câștigat Cupa României la tenis de masă, categoria sub 11 ani
Articolul următorRecensământ 2021: Cluj-Napoca al doilea oraș ca mărime din țară. Zona Metropolitană Cluj în creștere ușoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.