Departament nou de urologie în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj

236

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, unitate spitalicească aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, dispune de un departament nou de urologie.

Noua structură este poziționată în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe str. Moților 19, și este dotată cu un ultrasonograf modern, de ultimă generație, dar și cu un car de endoscopie urologică. Dotările permit efectuarea de intervenții urologice minim-invazive, cu o durată de spitalizare cuprinsă între 2 și 7 ore, în regim de spitalizare de zi.

Noul departament simplifică activitatea medicală și crește semnificativ accesul pacienților cu afecțiuni mai puțin grave ale aparatului urinar. Aceștia din urmă vor beneficia de servicii medicale performante, asigurate de o echipă medicală specializată, într-un timp foarte scurt și în condiții de maximă siguranță.

În perioada imediat următoare, aici vor fi realizate intervenții precum: uretrocistoscopie, extragerea corpilor străini de la nivelul aparatului urinar inferior prin abord endoscopic, extragerea litiazei vezicale de dimensiuni reduse. De asemenea, vor fi efectuate biopsii ale formațiunilor tumorale uretrale / vezicale cu pensa la rece, puncții biopsii prostatice pentru formațiuni tumorale prostatice, precum și mici intervenții chirurgicale.

Lucrările de modernizare și dotare au costat peste 380.000 lei, banii fiind asigurați atât din bugetul Consiliului Județean Cluj cât și din fondurile proprii ale spitalului.

Referințe

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca 1

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din România. vezi mai mult

Spitalul-Clinic-de-Boli-Infectioase-Cluj-1

Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca este un spital monospecialitate inaugurat in anul 1970, in centrul istoric si universitar al… vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentMera World Music, un festival pentru toate vârstele, combinând tradiții locale și muzica lumii
Articolul următorCel mai complex eveniment TEDxZorilor de până acum are loc sâmbătă, 13 august 2022, la Cinema Florin Piersic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.