Germania: 49€/lună pentru acces, inclusiv pentru turiști, la rețeaua de transport public din toată țara

192

Un bilet de 49 de euro (numit Deutschlandticket) le va oferi localnicilor și turiștilor posibilitatea de a folosi toate liniile de transport public cu autobuzul și pe calea ferată din Germania timp de o lună.

Biletul va intra în vigoare de la 1 mai 2023, cu posibilitatea de a-l cumpăra începând cu luna aprilie, informează publicația The Mayor.

Biletul va fi netransferabil și emis printr-o aplicație sau printr-un card cu cip, funcționând ca un abonament lunar care poate fi anulat dacă se dorește.

Acest nou tip de bilet este succesorul celui de 9 euro, care a fost introdus în vara anului trecut pentru a stimula călătoriile cu transportul public și pentru a încuraja mai mulți germani să călătorească cu autobuzul și cu trenul în interiorul țării. Autoritățile au susținut, de asemenea, că biletul respectiv a fost o măsură socială menită să ajute la menținerea costului vieții în limite acceptabile odată cu creșterea prețurilor la combustibili.

Analizele au arătat și că biletul anterior de 9 euro a avut un impact semnificativ asupra emisiilor și obiceiurilor de transport.

Diferența de preț de 40 de euro a noului bilet față de vechea versiune este o modalitate prin care autoritățile vor putea furniza serviciul la un cost mai sustenabil.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentFestival dedicat cinematografiei italiene, între 21- 26 martie, la Cinema Arta și Cinema Victoria
Articolul următorVechi și nou în armonie, Turnul Pompierilor din Cluj reabilitat și readus la o nouă viață (FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.