Vechi și nou în armonie, Turnul Pompierilor din Cluj reabilitat și readus la o nouă viață (FOTO)

270
Foto: Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectură

Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, reabilitat și readus la o nouă viață, va fi deschis în curând publicului, pentru vizitare, ocazie cu care se va putea parcurge și o expoziție legată de memoriile turnului, realizată de studenții și o parte din profesorii Departamentului de Grafica din cadrul UAD.

Revitalizarea Turnului Pompierilor din Cluj a urmărit restaurarea celor două vârste patrimoniale ale turnului (medievală și de sec. XIX) și propunerea unei a treia vârste, contemporane și mai ales reversibile, spune Vlad Sebastian Rusu, arhitectul a cărei firmă a câștigat concursul pentru reabilitarea turnului.

Turnul va fi introdus în circuitul turistic, atât ca punct de belvedere – etajul superior permite vizualizarea unei panorame de 360° asupra orașului – precum și ca spațiu dedicat evenimentelor culturale.

Foto: Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectură
Foto: Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectură
Foto: Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectură
Foto: Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectură
Foto: Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectură
Foto: Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectură

“Competiția internațională pentru revitalizarea Turnului pompierilor a deschis o nouă etapă în ceea ce privește concursul de arhitectură la Cluj și acest lucru reprezintă o mare șansă pentru breasla arhitecților, dar și pentru oraș. Selectată dintre cele 25 propuneri participante la concurs, soluția implementată a urmărit restaurarea celor două vârste patrimoniale ale turnului (medievală și de sec. XIX) și propunerea unei a treia vârste contemporane și mai ales reversibile. Dincolo de provocarea proiectului în sine, miza întregului proces a fost câștigarea încrederii administrației publice în această procedură a selecției valorice prin concursuri de soluții pentru toate investițiile sale importante, în detrimentul licitației bazate pe criteriul celui mai mic preț. Din acest punct de vedere proiectul și șantierul au urmărit cu consecvență implementarea soluției declarate câștigătoare (link în comentarii).”, spune arh. Vlad Sebastian Rusu.

Revitalizarea Turnul Pompierilor a fost realizată de firma de arhitectură Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectura, câștigătoarea unui concursului internațional de arhitectură organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu ordinul Arhitecților din România.

Referințe

turnul-pompierilor-cluj-1
  • Strada Tipografiei, Cluj-Napoca

Turn monument istoric, introdus în circuitul turistic ca și punct de belvedere și ca spațiu pentru evenimente culturale. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentGermania: 49€/lună pentru acces, inclusiv pentru turiști, la rețeaua de transport public din toată țara
Articolul următorComplexul de natație din Borhanci intră în faza de proiectare și execuție, termen de finalizare 24 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.