Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca a înregistrat un număr record de vizitatori în 2022

67
Grădina japoneză din cadrul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca. Foto: Cluj.info.

Peste 232.500 de vizitatori au trecut pragul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca în 2022, un număr ce depășește valorile înregistrate în anii anteriori declanșării pandemiei. Față de anul precedente e înregistrată o creștere de aproape 40%.

Aproape 78.000 de vizitatori au fost în aprilie și mai, atrași în special de colecțiile de primăvară – lalele, zambile, narcise.

“În 2022 am avut o creştere cu aproape 40% a numărului de vizitatori faţă de anul precedent. Aproape 78.000 de vizitatori au fost doar în lunile aprilie şi mai, atraşi în special de colecţiile remarcabile de bulboase de primăvară (lalele, zambile, brândușe, narcise etc.). În această perioadă am avut şi peste 5.000 vizitatori pe zi.

O creştere spectaculoasă a celor care ne-au trecut pragul am avut de asemenea în lunile de toamnă (septembrie, octombrie), datorită evenimentelor multiple pe care le-am avut (ex. Expoziția de plante carnivore, Expoziţia de fluturi).

Numărul mare de vizitatori şi feedback-urile pozitive pe care le avem ne demonstrează că suntem în continuare unul dintre obiectivele cultural-educative majore din Transilvania.”, a declarat directorul Grădinii Botanice “Alexandru Borza”, conf. univ. dr. Mihai Puşcaş.

Referințe

gradina-japoneza-gradina-botanica-cluj

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentInstitutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca a fost dotat cu noi echipamente medicale
Articolul următorWORTH Partnership Project: apel de proiecte pentru antreprenorii din domeniile creative, deschis până pe 15 februarie 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.