Acasă Grădina Botanică “Alexandru Borza” Cluj-Napoca

Grădina Botanică “Alexandru Borza” Cluj-Napoca

gradina-japoneza-gradina-botanica-cluj

Grădina Botanică “Alexandru Borza” Cluj-Napoca

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii si Patrimoniului Național din România în anul 2010.

Grădina conține pe teritoriul său peste 10.000 de specii de plante din toate colțurile lumii, fiind structurată pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic și medicinal. Flora și vegetația românească sunt reprezentate prin plante din câmpiile transilvane, Munții Carpați, Banat, etc.

Printre atracțiile grădinii se numără Grădina japoneză (o grădină în stil japonez cu un pârâu și o căsuță în stil japonez), Grădina romană cu vestigii arheologice din vechea colonie romană Napoca, printre care și o statuie a lui Ceres, zeița cerealelor și a pâinii, alături de plante cultivate care domină agricultura contemporană românească.

Referințe recente


Date de contact și localizare

Strada Republicii 42, Cluj-Napoca

Orar de funcționare

Deschis acum
 • Luni
  09:00 - 19:00
 • Marți
  09:00 - 19:00
 • Miercuri
  09:00 - 19:00
 • Joi
  09:00 - 19:00
 • Vineri
  09:00 - 19:00
 • Sâmbătă
  09:00 - 19:00
 • Duminică
  09:00 - 19:00

Grădina Botanică “Alexandru Borza” Cluj-Napoca 0 recenzii

Scrie o recenzie

Nu există încă recenzii la această pagină

Scrie o recenzie

Adresa ta email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *