Kidprenor: primul program de educație antreprenorială pentru copii cu vârste între 6 și 12 ani

362

Cel mai nou concept de educație antreprenorială pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani, Kidprenor, s-a lansat de curând în România. Programul are la bază cartea scrisă de Adam și Matthew Toren, doi frați din Statele Unite. În scurt timp, cartea a devenit bestseller în SUA, ajungând la peste 200.000 copii din întreaga lume. Cei doi frați au pășit în lumea antreprenoriatului încă de la o vârstă fragedă, cu ajutorul bunicului lor care i-a îndrumat. Mai târziu, cei doi au declarat că și-ar fi dorit să aibă o carte care să-i învețe noțiunile de bază despre antreprenoriat și cum să le pună în practică, pe vremea când erau mici, așa că au creat-o chiar ei

Fondatorii Kidprenor în România sunt Valentin Maior și Cotiso B. Nistorică, doi prieteni pe care îi leagă pasiunea pentru antreprenoriat și educație. Cei doi fondatori spun că momentul actual, în școlile din România, nu se pune foarte mult accent pe educația antreprenorială iar  prin programul Kidprenor doresc să schimbe această situație.

„Kidprenor este un proiect de suflet prin care ne imaginăm și dorim să contribuim la dezvoltarea unei noi generații de antreprenori cărora să le oferim suportul educațional atât de necesar în înțelegerea activității antreprenoriale.”, spune Valentin Maior, unul dintre co-fondatorii Kidprenor.

Valentin a crescut într-o familie de profesori, de unde probabil a și preluat pasiunea pentru educație. De mic copil i-a plăcut să lucreze ca să aibă proprii bani, iar mai apoi și-a început cariera ca programator, în Cluj-Napoca.

În 2014 a primit oportunitatea de a merge la Paris unde a lucrat în domeniul consultanței. Acela a fost momentul în care a realizat că punctele sale forte sunt abilitățile de comunicare și coordonare, astfel încât a căutat permanent să le dezvolte. Caută mereu să vadă lucrurile frumoase din jurul său, să colaboreze cu oameni cu viziune pe termen mediu și lung și să adauge valoare în tot ceea ce face. Susține și crede în valorile din România, și are încredere că împreună putem construi un viitor mai bun copiilor noștri, dacă alegem să ne implicăm.

„Copiii ar trebui să fie expuși încă de mici la aceste concepte de tip antreprenorial, cât încă mintea lor le poate transpune la nivel de joacă. Astfel, vor vedea procesul de câștigare a banilor ca pe o joacă atunci când vor crește mari.”, spune Cotiso B. Nistorică, co-fondator Kidprenor.

Cotiso a fondat propria lui școală de dans pe când era încă pe băncile Facultății de Litere din Cluj, în anul 2009.

Pasiunea pentru educația non-formală prin dans, împletită cu calitățile antreprenoriale acumulate prin expunerea la acest mediu timp de peste 11 ani, l-au făcut să simtă că oamenii au nevoie de o schimbare a modului în care privesc educația și mai ales dezvoltarea financiară.

Faptul că este tatăl unui băiețel minunat de 6 ani, i-a întărit și mai tare viziunea că acest tip de educație este esențial.

Fondatorii Kidprenor spun că această primă lansare este doar vârful iceberg-ului și că au în plan multe alte lucruri interesante pentru copiii din România. 

Ei își doresc ca în viitorul apropiat să organizeze tabere și workshop-uri pentru copii, unde aceștia să socializeze și să pună în practică toată baza teoretică pe care au acumulat-o în urma experienței Kidprenor. 

Detalii despre programul de educație antreprenorială Kidprenor pot fi găsite pe site-ul www.kidprenor.ro.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCampanie Centrul Verde: jardinere cu flori pentru adopție de către localnicii din Piața Muzeului
Articolul următorStartup-ul clujean Neurolabs primește o investiție de 1 milion de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.