Noaptea Muzeelor la Roșia Montană

110

Pe 2 septembrie 2023, turiștii sunt așteptați la Roșia Montana pentru Noaptea Muzeelor, o seară specială în care poveștile și locurile istorice din sat vor prinde viață.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Mineritului din localitate, urmând să se desfășoare în incinta muzeului și la intrarea în galeriile romane. Pe scena amplasată acolo vor avea loc o piesă de teatru, un concert de pian și un concert coral, iar obiectivele miniere din jur vor fi iluminate arhitectural. 

În cadrul Nopții Muzeelor se vor putea vizita sălile muzeului și se va putea coborî în interiorul masivului Orlea, principala atracție din Roșia Montană. Masivul Orlea deține un labirint de de galerii care se întind pe toată suprafața Roșiei, peste 140 de km. În cadrul Muzeului Mineritului se pot vizita galeriile romane, vechi de peste 2.000 de ani.

Evenimentul este organizat de către Asociația Roșia Montană în Patrimoniul Mondial, înființată de un grup de localnici al căror scop este construirea unui viitor sustenabil și dezvoltarea comunității din Roșia Montană, localitate care de mai bine de doi ani se află înscrisă în patrimoniul UNESCO.

Noaptea Muzeelor la Roșia Montană face parte din seria de evenimente Noaptea Muzeelor la Sate, o premieră europeană şi naţională care prezintă potenţialul patrimoniului cultural din spaţiul rural românesc.

Program

17:00 – 20:00 Tururi ghidate la Galeria Romana, la Muzeul Mineritului;
18:00 Teatru ‘Haz de Necaz’, o comedie de situație plină de umor susținută de Fringe Sibiu, la Muzeul Mineritului;
19:00 Concert coral ansamblul Alburnus Maior, Imnul Minerilor, la Muzeul Mineritului;
19:20 Concert extraordinar de pian SERENA, la Muzeul Mineritului;
20:20 – 23:00 Clădirile istorice prind viață. Tur ghidat spre Bisericile din sat si alte obiective iluminate arhitectural, unde vor avea loc mici concerte de voce, orgă sau chitară.

Accesul la eveniment este liber, se va achita doar intrarea la tururile ghidate de la Galeria Romana de 15 lei/persoană pentru cei care doresc să le viziteze. Cazare, detalii și program complet pe RosiaMontanaALIVE.eu.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentBăile Sărate Ocna Mureș la 3 luni de la deschidere: peste 100.000 de turiști și încasări peste așteptări
Articolul următorBaby Swim, singurul bazin de înot din Cluj-Napoca dedicat exclusiv bebelușilor și copiilor până la 3 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.