Nuntă la Palat – trendurile anului 2023 în domeniul nunților, prezentate la Muzeul de Artă din Cluj

312

După doi ani de pauză, porțile celei mai așteptate expoziții de nunți din Cluj-Napoca se vor deschide din nou la Muzeul de Artă. Între 13 și 15 ianuarie 2023, Nuntă la Palat revine cu cea de-a XV-a ediție. Deși pandemia a avut un impact major asupra firmelor de organizare de evenimente, Nuntă la Palat are anul acesta același număr de expozanți precum în 2019 – aproximativ 120 de furnizori. De-a lungul anilor, peste 60.000 de perechi de miri au vizitat Nuntă la Palat.    

În 2023, cuvântul cheie în materie de nunți este mobilitate. Pentru că tot mai mulți miri nu mai sunt dispuși să organizeze evenimente convenționale, firmele din domeniu s-au adaptat și au venit cu food trucks, standuri de înghețată și prosecco, ba chiar și echipe de bucătari care se deplasează oriunde ca să gătească pentru invitați. Mirii caută acum locații inedite pentru nunta lor, de la cluburi/restaurante situate în centrul orașului, până la cetăți sau hambare, ori poieni răcoroase în zone izolate.     

Ca răspuns la aceste cerințe de mobilitate, un artist-expozant și-a transformat mașina de teren într-o scenă mobilă. Și-a instalat acolo un sistem de sonorizare și tot ce are nevoie pentru un moment artistic în aer liber, oriunde, chiar și pe crestele munților. 

Ca și tendințe în materie de rochii de mireasă, designerul Oana Lupaș spune că unul dintre trenduri este decolteul asimetric. Acesta complimentează partea superioară a corpului și oferă miresei o alură de zeiță. Tinerele care vor mai mult dramatism, dar în același timp și delicatețe, pot opta pentru rochii fără umeri, dar cu mâneci. Miresele îndrăznețe care vor să arate sexy în ziua nunții caută rochii cu materiale transparente, în straturi, cu dantelă ori cu inserții de cristale. O altă tendintă din acest an este rochia cu șliț înalt, care alungește picioarele și conferă o siluetă zveltă.            

Din niciun sezon nu lipsesc însă rochiile de bal, care arată ceva mai opulent. De regulă, aceste modele au ornamente florale în cascadă, valuri de volănașe sau aplicații florale 3D.

Unul din saloanele prezente (Emma) promovează și conceptul de Body Positivity prin colecții de rochii de mireasă pentru corpuri voluptoase. 

Sustenabilitatea este o altă temă ce revine în forță în domeniul nunților. Astfel, modelele de rochii ale Salonului Emma pot fi comandate și în versiuni eco. Şi decoratorii au îmbrățișat trendul sustenabilității. De exemplu, cioburile de oglindă sau resturile de materiale de construcții pot fi integrate în decoruri impresionante! Floriștii au renunțat și ei la bureții folosiți în aranjamente florale (care conțin substanțe carcinogene) și se folosesc mai mult de instalații florale. De asemenea, florile pot căpăta culori spectaculoase prin vopsire, folosind tehnici speciale.    

Ca în fiecare an, mirii vor putea găsi oferte și din partea designerilor sau buticurilor pentru costume bărbătești. Printre furnizori se vor regăsi și floriști, fotografi, make-up artiști, maeștri cofetari, bijutieri, decoratori și mulți alții.       

Nuntă la Palat se desfășoară la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, după următorul program: 

  • Vineri, 13 ianuarie – 12:00 – 19:00
  • Sâmbătă, 14 ianuarie – 10:00 – 19:00
  • Duminică, 15 ianuarie – 10:00 – 17:00

Referințe

nunta-la-palat-3

Expoziția "Nuntă la Palat" vă oferă posibilitatea de a vă informa cu privire la ultimele tendințe în ceea ce privește… vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentServiciul de telemedicină pentru copii ALOPEDI, apelat de peste 19.800 de părinți în anul 2022
Articolul următorTIFF, printre fondatorii unei rețele de cooperare între mai multe festivaluri de film din Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.