Serviciul de telemedicină pentru copii ALOPEDI, apelat de peste 19.800 de părinți în anul 2022

253

În anul 2022, prin intermediul serviciului de telemedicină ALOPEDI 0364-917, destinat obținerii sfaturilor medicale pediatrice, au fost evaluați telefonic 19.887 de copii, o creștere cu peste 50% a numărului de apeluri telefonice în comparație cu anul 2021. Serviciul este gestionat de Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj.

Majoritatea apelurilor, respectiv 72,72%, s-au finalizat cu recomandări de îngrijire la domiciliu a copilului bolnav și comunicarea semnelor de alarmă la apariția cărora este necesar consultul medical. Cele mai multe apeluri telefonice au fost efectuate în lunile octombrie, noiembrie și, în special, decembrie, când serviciul de call center pentru urgențe pediatrice a fost apelat de 2.173 de părinți.

Pe parcursul anului 2022, febra a fost principalul motiv de solicitare a sfatului medical al profesioniștilor cu experiență în evaluarea telefonică a gravității stării copilului bolnav. Apelurile telefonice pentru probleme respiratorii au predominat în lunile ianuarie – mai și octombrie – decembrie, iar cele pentru probleme digestive pe durata lunilor de vară.

Majoritatea apelurilor din anul precedent au provenit din județul Cluj, iar 48,8% din alte județe. De asemenea, 300 de părinți români aflați în afara țării au solicitat sprijinul medicilor care deservesc ALOPEDI 0364-917.

ALOPEDI, serviciul de call center pentru urgențe pediatrice, s-a înființat din dorința medicilor din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca de a sprijini copiii bolnavi și a venit în întâmpinarea nevoii părinților de a primi un sfat medical din partea specialiștilor în domeniu. Obiectivul funcționării acestui serviciu a fost asigurarea sănătății, siguranței și confortului copilului.

Referințe

alopedi

Sfaturi medicale non-stop, prin telefon, pentru urgențe pediatrice. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentMii de clujeni și turiști au participat la Revelionul 2023 din Piața Unirii din Cluj
Articolul următorNuntă la Palat – trendurile anului 2023 în domeniul nunților, prezentate la Muzeul de Artă din Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.