Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este primul muzeu etnografic din România. A fost constituit în anul 1922 și a început să funcționeze, oficial, din 1 ianuarie 1923. Este primul muzeu românesc înființat pe baza unui program științific, la a cărui alcătuire au contribuit mari specialiști ai epocii.
În anul 1957, Muzeului Etnografic la Transilvaniei i-a fost atribuit actualul său sediu, clădirea istorică „Reduta” de pe strada Memorandumului nr. 21, iar începând cu anul 1958 au început lucrările de restaurare a clădirii. Muzeul funcționează în această clădire până astăzi, transformându-se astfel într-unul dintre cele mai importante repere de pe harta culturală a României.
Program de vizitare: miercuri-duminică 10-18 (ultima intrare 17).
BILETE ONLINE: muzeul-etnografic-al-transilvaniei.booktes.com
Referințe recente
- Festivalul Curtea Armenească la Cluj: Două zile de artă și tradiție armeană la Muzeul Etnografic (12 iulie 2024)
- USAMV Cluj își prezintă produsele producție proprie la târgul Arte & Bucate de la Muzeul Etnografic (25 februarie 2023)
- Muzeele subordonate Consiliului Județean Cluj au înregistrat cifre record de vizitatori în 2022 (18 ianuarie 2023)
- Expoziție ce explorează impactul migrației forței de muncă asupra familiei, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (5 mai 2021)
- Expoziție având ca tema responsabilitatea socială în arhitectura contemporană, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (24 martie 2021)