Pensiunea Lacul Ştiucii

pensiunea-lacul-stiucii

Pensiunea Lacul Ştiucii

Pensiunea turistica Lacul Știucii este situata în localitatea Săcălaia din județul Cluj, în imediata vecinătate a Lacului Știucilor. Pensiunea Lacul Știucii, de 3 stele, oferă loc de odihnă, popas și relaxare călătorului neobosit în căutarea frumuseților naturii.

Pensiunea este situata la cca 10 km de Gherla, lângă Rezervația "Lacul Știucilor", oferind o panorama de vis asupra lacului “delta în miniatura”.

Atracția turistica a zonei o reprezinta lacul, format pe locul unei vechi exploatări de sare. În prezent, apele sale sunt dulci datorita colmatării cu aluviuni aduse de pe versanți și depunerii sedimentelor de natura organica, care împiedică apa să vina în contact cu sarea.

De asemenea, la numai 5 km distanta de pensiune se afla unul din obiectivele turistice religioase - Mănăstirea Nicula - mănăstire ortodoxa de călugări, un important centru de pelerinaj din Ardealul de Nord renumita fiind pentru icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni. Mănăstirea de la Nicula este și un important centru de pictura al icoanelor pe sticlă din Transilvania.

Referințe recente

Localizare

Trimite mesaj paginii