Q Vision: Operația de cataractă și recuperarea vederii clare cu tehnici avansate

48

Cataracta este o afecțiune oculară care afectează cristalinul ochiului, determinându-l să devină opac și, astfel, afectând în mod semnificativ vederea. Pentru a trata cataracta și a restabili claritatea vederii, este necesară o intervenție chirurgicală în care medicul oftalmolog înlocuiește cristalinul afectat cu unul artificial.

Operația de cataractă este acum considerată o procedură de rutină și se realizează în mod obișnuit în câteva minute, sub anestezie locală. Unul dintre avantajele majore ale acestei intervenții este că nu necesită internare, iar pacientul poate reveni la activitățile normale chiar din a doua zi. Durerea asociată cu operația este minimă sau chiar inexistentă, permițând pacientului să se recupereze rapid.

La clinica Q Vision din Cluj, specialiștii folosesc tehnica avansată a facoemulsificării cu ultrasunete pentru a îndepărta cristalinul opacifiat. De asemenea, implantul de cristalin artificial este unul foldabil, ceea ce permite o incizie de aproximativ 2 mm, care se vindecă natural, fără a fi necesară o cusătură chirurgicală. Această metodă modernă asigură o recuperare rapidă și minim invazivă. Reușita intervenției este extrem de ridicată, cu rate de succes de peste 95%.

Pe durata operației, pacientul este supravegheat în permanență de un medic anestezist, pentru a se asigura că totul decurge în siguranță și fără complicații.

Cristalinul artificial care este implantat în ochi are o durată de valabilitate nelimitată și nu se deteriorează în timp. Prețul acestuia variază în funcție de calitatea și performanțele sale, dar investiția într-un cristalin de calitate superioară aduce beneficii semnificative în ceea ce privește acuitatea vizuală și confortul pacientului.

Există diferite tipuri de cristaline artificiale disponibile în prezent, fiecare având caracteristici specifice pentru a răspunde nevoilor individuale ale pacienților:

Cristalinele artificiale multifocale sunt concepute pentru a compensa nevoia de a purta ochelari, oferind pacienților o vedere clară la orice distanță. Acestea permit focalizarea asupra obiectelor apropiate și îndepărtate, eliminând dependența de ochelari.

Cristalinele torice sunt utilizate în cazul în care pacientul suferă de astigmatism, o afecțiune caracterizată prin curbarea neregulată a corneei. Aceste cristaline corectează astigmatismul și permit o vedere mai clară și mai precisă.

În situația în care pacientul are atât astigmatism, cât și miopie sau hipermetropie, se folosesc cristaline multifocale torice. Acestea combină proprietățile cristalinului multifocal cu capacitatea de a corecta astigmatismul, oferind o vedere clară și la distanță, și la apropiere.

Cristalinele monofocale pot conține un filtru galben, care protejează retina împotriva efectelor negative ale luminii albastre. Cu toate acestea, aceste cristaline nu elimină necesitatea purtării ochelarilor prescriși pentru vedere, ci doar atenuează impactul luminii albastre asupra sănătății oculare.

Este foarte important ca pacienții să se prezinte la medic imediat ce observă primele simptome ale cataractei pentru a beneficia de un tratament adecvat într-un stadiu incipient. Cataracta poate evolua în mod diferit în cei doi ochi și poate duce la complicații grave sau chiar la pierderea completă a vederii. Prin urmare, un diagnostic și o intervenție precoce pot preveni aceste consecințe nedorite și pot contribui la menținerea unei vederi sănătoase și clare.

Referințe

ofta

Cu o ofertă completă de servicii medicale, clinica de chirurgie oftalmologică și optică medicală Q Vision asigură pacienților săi servicii… vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCaiace, dezbateri, ateliere și tururi ghidate la Someș Delivery Florești în 24 iunie
Articolul următorClujenii de la AROBS își lansează filială în Polonia, AROBS Polska, prin achiziția unei companii locale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.