#rebootHoReCa: program de susținere a startup-urilor care ajută industria ospitalității să-și revină din criză

263
Foto: Klausen Burger Cluj

Pentru a ajuta industria ospitalității (HoReCA) să-și revină din criza provocată de pandemie, METRO SYSTEMS România lansează, prin Tech’n Trade Incubator, programul #rebootHoReCa pentru antreprenorii care au deja un startup, un proiect sau o idee care ar putea ajuta companiile HoReCa.

În perioada de înregistrare, care va fi deschisă timp de o lună, între 29 aprilie și 29 mai, poate fi înscrisă orice idee de startup care să vină în ajutorul afacerilor din HoReCa, urmând ca Tech’n Trade și METRO Cash&Carry să selecteze cele mai bune două propuneri, pe care să le sprijine pentru a fi puse în practică.  

Ce oferă acest program de incubare?

  • sprijin în procesul de validare a nevoii de pe piață;
  • accesul la experții IT METRO SYSTEMS, experții HORECA METRO Cash & Carry precum și ai partenerilor, prin workshop-uri tematice și sfaturi tehnice pe diferite arii legate de dezvoltarea produsului;
  • întâlniri și interacțiuni cu potențialii clienți din rețeaua METRO Cash&Carry;
  • consultanță strategică, susținere pentru lansarea pe piață din partea mentorilor specializați.

Cine se poate înscrie?

  • Antreprenorii cu o idee, în perioada de pre-lansare și care au nevoie de sprijin în zona de tehnologie, în dezvoltarea afacerii și pentru lansarea produsului în piață.
  • Antreprenorii care au deja un startup cu produsul lansat și căuta proiecte comerciale, de colaborare pe termen lung în industria de retail și/sau validarea produsului.

Primul pas în procesul de înscriere îl reprezintă completarea formularului de aplicare, urmat de interviuri cu reprezentanții Tech’n Trade (mentori, organizatori, coordonatori etc).

Industria ospitalității este unul dintre sectoarele cel mai grav afectate de criza declanșată de pandemie, conform unui sondaj făcut la jumătatea lunii martie, de Asociația HORA, care arată că piața HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering) a scăzut, în România, cu 90%. Din cifra de afaceri a sectorului, estimată la 3 miliarde de euro, se vor pierde 2,4 miliarde, estimează Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor. Iar din cei 400.000 de angajați, aproximativ 320.000 ar putea rămâne, temporar sau permanent, fără loc de muncă. 

Tech’n Trade Incubator este conceptul dezvoltat de METRO SYSTEMS România, care își propune să sprijine comunitatea antreprenorilor din toată România în crearea propriilor startup-uri în domeniul tehnologiei, wholesale și HoReCa.

#rebootHoReCa

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentNKD Analytics: concluzii preliminare sesizate în perioada de criză generată de COVID-19
Articolul următorDanube Energy+, program pentru tinerii cu idei de transformare a sistemului energetic într-unul verde

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.