Someș Delivery caută idei de activare a Someșului în Apahida, cu tema “O plimbare pe dig”

186
Foto: Somes Delivery, ediția 2019, Cluj-Napoca

Inițiativa Someș Delivery a lansat Concursul de proiecte Apahida. O plimbare pe dig.“, adresat tuturor iubitorilor de natură, arhitecților, artiștilor și oamenilor creativi pentru a aplica cu ideile lor pentru activarea malurilor Someșului. Se caută idei de conectare la Someș în Apahida prin: evenimente mici, activități, instalații artistice, amenajări și intervenții temporare de activare a unor zone ce se cer a fi descoperite.

Participarea este deschisă oricui, sunt acceptate lucrări propuse de autori individuali sau în echipă, iar cele care trec în etapa de implementare vor fi finanțate cu maximum 2.500 de lei/proiect.

Proiectele de animare a Someșului și a spațiului verde din vecinătatea lui se pot trimite până pe 10 aprilie 2022, ora 23:59, pentru ca în urma selecției finaliștii să le implementeze în cadrul Someș Delivery 2022 | Apahida. 

Someș Delivery este un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului. Cea de-a șaptea ediție desfășurată în Cluj și Florești în 2021, continuă anul acesta în aval, la Apahida.

Mai multe detalii despre concurs, calendar și modalitatea de înscriere se găsesc pe website-ul organizației: somesdelivery.ro/editii/concurs-2022-apahida/.

Someș Delivery 2022 încurajează intervențiile eficiente, funcționale și estetice în spațiile publice ale malurilor râului, inițiativele experimentale, inovatoare, originale și non-invazive care nu afectează cadrul natural și sunt prietenoase cu mediul; soluții care își pun problema reciclării, reutilizării și post-utilizării, iar orice tip de proiect propus trebuie conectat la mediul social local și să stârnească interacțiunea socială.

Concursul face parte din proiectul Someș Delivery – Someșul | Culoar Verde-Albastru, demarat de Asociația MiniMASS (Someș Delivery), alături de Asociația Societate Organizată Sustenabil (Someșul nostru) și Asociația Clujul Sustenabil, prin care se dorește transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate, în zona metropolitană a Clujului. 

Proiectul Someșul Culoar Verde-Albastru face parte din programul Cu apele curate implementat cu sprijinul Lidl România. Concurs susținut de Primăria Comunei Apahida și de partenerii locali Asociația Pro Apahida.

Referințe

somes-delivery-logo

Someș Delivery e un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentSute de refugiați ucraineni aflați în Cluj au beneficiat de sprijin prin intermediul unui centru de donații înființat de un ONG clujean în P-ța 1 Mai
Articolul următorDouă trasee gastronomice din județul Cluj, cel al Țării Călatei și cel al Țării Moților, vor fi promovate prin PNRR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.