Sute de refugiați ucraineni aflați în Cluj au beneficiat de sprijin prin intermediul unui centru de donații înființat de un ONG clujean în P-ța 1 Mai

803
Refugiați ucraineni la centrul de donații ce funcționează în P-ța 1 Mai din Cluj-Napoca

Sute de refugiați ucraineni aflați în Cluj-Napoca au beneficiat până acum de donații în produse prin intermediul unui centru înființat de către un ONG clujean într-un spațiu de depozitare din P-ța 1 Mai, nr. 2-3.

Centrul oferă gratuit refugiaților, ca și într-un “magazin universal”, haine, încălțăminte, produse de igienă personală, medicamente, produse alimentare ș.a, toate “articolele” provenind din donații.

Înființat de ONG-ul clujean Notorious Learning Projects, centrul funcționează deja de aproape o lună, fiind deschis în data de 5 martie, iar până acum peste 400 familii de refugiați ucraineni au beneficiat direct de sprijinul acestui centru.

Donatorii centrului sunt în mare parte persoane fizice, dar și companii.

“Am donat la acest centru pentru că refugiații se află într-o situație foarte dificilă, și îi ajută mult orice sprijin. Am adus cereale pentru mic dejun, dulciuri pentru copii, diverse alte alimente.”, spune Ioana, o donatoare frecventă a centrului.

Centrul este împărțit, asemenea unui “magazin universal”, în mai multe departamente. Exista un spațiu de depozitare alimente, o camera unde sunt disponibile saltele, perne, lenjerii de pat, prosoape etc, o alta cameră cu articole de  igienă personală, o cameră a adulților cu haine si incaltaminte, și o camera a copiilor, cu haine, încălțăminte, jucării și rechizite.

Majoritatea refugiaților aflați în Cluj-Napoca sunt mame singure, cu copii mici.

Printre voluntarii centrului se numără mai multe ucrainence refugiate la Cluj, care având timp disponibil și din dorința de a ajuta, se implică în gestiunea donațiilor și în relaționarea cu ceilalți refugiați. “Centrul ajută pe foarte mulți oameni, cu alimente și haine.”, spune Inna, refugiată din Kiev și voluntară a centrului.

Centrul are în acest moment mare nevoie de donații în alimente, dar și medicamente, rechizite, produse de igienă personală ș.a.

Patricia Kudo, președintele ONG-ului clujean Notorious Learning Projects, este cea care a venit cu ideea și cea care gestionează zilnic centrul de donații pentru refugiații ucraineni

“Rugămintea mea mare este să ne aduceți direct produse alimentare, acestea ne trebuie în primul rând. Legume, conserve, făină, lapte UTH, hrișcă, orez, cereale, etc., orice produse alimentare de bază. De asemenea dorim să colaborăm cu firme dispuse să se implice în proiectul nostru.”, face un apel Patricia Kudo, președintele ONG-ului clujean Notorious Learning Projects, cea care a venit cu ideea și cea care gestionează zilnic centrul de donații pentru refugiații ucraineni.

Orice ajutor financiar e și el binevenit, prin transfer direct în conturile asociației Notorious Learning Projects, banii urmând a fi utilizați în special pentru cumpărarea de consumabile pentru igiena personală sau alte produse de necesitate mare.

Pentru donații în LEI: RO28BTRLRONCRT0434538201
Pentru donații în EUR: RO75BTRLEURCRT0434538201
SWIFT: BTRLRO22
NGO: Notorious Learning Projects

Pentru mai multe detalii despre centrul pentru refugiați și pentru donații, Patricia Kudo, coordonatoarea centrului, poate fi contactată la numărul de telefon: 0734 352 353

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentO companie din Cluj îmbracă participanții “Umami: al 5-lea gust”, emisiunea culinară care rulează pe PRO TV
Articolul următorSomeș Delivery caută idei de activare a Someșului în Apahida, cu tema “O plimbare pe dig”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.