Studenții români inovează în sănătate, în sprijinul copiilor cu cancer, cu suportul EIT Health

144

Studenții români vor căuta soluții inovatoare pentru îmbunătățirea îngrijirii copiilor cu cancer în cadrul EIT Health Innovation Days 2020 (30 – 31 octombrie), o competiție internațională facilitată și organizată în România de comunitatea FreshBlood HealthTech și School of Public Health din Cluj.

Scopul competiției este de a aduce studenții români inovatori împreună, în echipe multidisciplinare care să găsească soluții simple și eficiente la tema propusă. Competiția va avea loc online, cu participanți din toată țara, fiind destinată studenților universitari și postuniversitari care sunt interesați de inovația în domeniul sănătății. 

În 2019, în premieră în istoria academică a Clujului, cele patru mari universități din Cluj-Napoca și-au adunat forțele pentru a organiza Innovation Days în România, punându-și cunoștințele la comun în beneficiul pacienților, a sistemului de sănătate și a comunității per ansamblu. 

EIT Health Innovation Days 2020 se desfășoară în această toamnă în 31 de locații din Europa. În România, competiția este organizată de comunitatea FreshBlood HealthTech, hub-ul EIT Health RIS pentru România, împreună cu School of Public Health din Cluj. EIT Health este o rețea europeană de 140 de companii medicale, farmaceutice, de tehnologie, instituții de cercetare și universități, susținută de Uniunea Europeană.

Detalii despre competiție și înregistrare, aici: publichealth.ro/event/eit-health-innovation-days-2020-child-cancer-care/

Ce sunt Innovation Days?

Innovation Days (i-Days) promovează inovația în domeniul sănătății în rândul studenților universitari prin programe de o zi sau două, desfășurate în cadrul instituțiile academice din Europa. Studenții primesc o introducere în instrumente practice de inovare a sănătății și lucrează în echipe multidisciplinare pentru a aborda provocările de sănătate din viața reală,  prezentate de EIT Health, organizațiile locale și firme private. Echipele câștigătoare vor primi resurse pentru a-și dezvolta ideile, iar studenții din regiunile deservite de EIT Health vor fi încurajați să se implice în rețeaua EIT.

Despre EIT Health

EIT Health este o organizație non-profit și unul dintre cele mai mari parteneriate public-privat europene în domeniul inovației în sănătate. Cu aproximativ 150 de parteneri, EIT Health este o rețea europeană unică de companii de top, universități, centre de cercetare și dezvoltare, precum și spitale și institute medicale. Rolul EIT Health este de a edifica un ecosistem care să permită dezvoltarea asistenței medicale pentru viitor, astfel încât cetățenii europeni să poată trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă. EIT Health susține dezvoltarea profesioniștilor din domeniul sănătății din toată Europa, investind în cele mai performante talente ale Europei și facilitează comercializarea produselor/soluțiilor inovatoare pentru sănătate în cadrul UE. Este una dintre cele mai mari inițiative de sănătate finanțate public și este susținută de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene. 

Despre Programul de Inovare Regional EIT (EIT RIS)

Schema de inovare regională a EIT (EIT RIS) a fost creată de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) pentru a reduce decalajul dintre regiunile lider în inovare și acele regiuni care sunt moderat și modest inovatoare. Programul este implementat cu implicarea reprezentanților locali, în România acesta fiind Asociația INIT și FreshBlood HealthTech. În domeniul sănătății, programul se desfășoară din 2016 și este coordonat de EIT Health InnoStars. Programul încorporează 14 reprezentanțe locale ale EITHealth situate  în 13 țări din Europa de Est, Centrală și de Sud. Aceste reprezentanțe servesc ca puncte de acces la o rețea pan-europeană a celor mai bune universități, companii și proiecte ale acestora. Programul își propune să incubeze regiunile în care își desfășoară activitatea, descoperind atuurile lor inovatoare unice și să faciliteze pentru inovatorii locali participarea la programe și competiții pan-europene. 

Despre FreshBlood HealthTech

FreshBlood este o comunitate care își propune să sprijine startup-urile din sănătate, este hub-ul EIT Health din România, iar din mai 2019 a devenit conectată la European Connected Health Alliance, o rețea europeană de ecosisteme, formând rețeaua regională Transylvania Digital Health Ecosystem, în scopul creșterii calității serviciilor regionale de sănătate, prin colaborare europeană și tehnologie.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentEdiția online Cluj Innovation Days 2020 caută soluții la actuala criză din mediul de business
Articolul următorCom’ON Cluj-Napoca ‘20 în derulare: zeci de acțiuni organizate de tineri pentru toți clujenii în această toamnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.