TEDxSatuMare, organizat de o sătmăreancă mutată la Cluj: “În Cluj plouă cu happenings, în timp ce acasă clima evenimentelor e deșertică”

135
Karina Lungu, sătmăreancă mutată la Cluj de 7 ani, organizează TEDxSatuMare din pasiune pentru orașul pe care încă îl cheamă acasă

Pe 23 iunie 2019, sătmărenii și toți cei interesați de acest oraș și eveniment se întâlnesc la Teatrul de Nord din Satu Mare, la conferința TEDxSatuMare, pentru a se pune la curent cu ultimele idei disruptive din România. Karina Lungu, sătmăreancă mutată la Cluj de 7 ani, organizează acest eveniment din pasiune pentru orașul pe care încă îl cheamă acasă, și din dorința de a aduce informația de calitate în Satu Mare.

Alături de Karina, în organizarea evenimentului, s-au implicat și alți sătmăreni plecați din oraș dar care încă încearcă sa fie activi în viața acestuia prin evenimente de acest fel. Printre ei, Oana Laslău, care, alături de alții a pus bazele SamStudia, ONG-ul de tineret care de 5 ani organizează evenimente culturale în Satu-Mare, de la întâlniri de carte, la festivaluri de muzica cu 5.000 de participanți.

În liceu am crescut într-un cerc de prieteni care făceau weekend de weekend ceva în Satu Mare. În facultate unii mai cu capul au zis că-și fac ONG pentru tineretul rămas in oraș. Le-a luat vreo 5 ani sa vadă o schimbare. Acum mi-a venit și mie rândul.”, ne spune Karina Lung.

“De câteva luni ne-am pus pe treaba și am adunat vreo 7 oameni să vină să vorbească despre ce fac ei mai bine și mai cu drag. Avem puține resurse așa ca am reușit să adunam în jurul nostru oameni la fel de pasionați ca noi, dispuși sa-și dedice din timpul lor liber și ne ajute sa cream o experiență educaționala diferită.

De ce? Pentru ca în Cluj plouă cu happenings, în timp ce acasă clima evenimentelor e deșertică. Așa că TEDxSatuMare l-am făcut pentru sătmăreni, cu mâna de oameni de care nu m-am despărțit după liceu, să nu ne plictisim acasă peste vara. Și, ceva mai important, să mai prindem și noi ceva nou de la alții.“, continuă Karina.

Pentru Satu Mare, idea de a te întoarce acasă e destul de importantă, primăria orașului organizează și ea, pe 20 iunie 2019, la Cluj (BT Arena) un târg de joburi pentru studenții sătmăreni care sunt aici la studii.

În România, TEDxSatuMare se înscrie în rândul a peste 15 conferințe active TEDx, care se desfășoară în toate regiunile țării, în anul 2019, iar pentru orașul Satu Mare reprezintă cea de-a doua ediție organizată, prima având loc în anul 2011.

Prin misiunea și prin tema pe care o abordează, evenimentul își dorește să creeze o comunitate de oameni inovatori, dornici să descopere ceva nou. Peste 100 de participanți sunt așteptați la eveniment, să asculte cu interes discursurile invitaților de la nivel regional și național, care au creat un impact pozitiv asupra societății, prin ideile și acțiunile lor. Temele abordate variază de la cum construim comunități, cum inovăm,  abilități de care vom avea nevoie pentru joburile viitorului sau cum ar putea arăta orașele noastre, la teme mai sensibile precum violența în familie sau cum ne întărim sănătatea mentală.

Printre invitații care vor urca pe scena TEDxSatuMare se numără:

– Oana Sandu – jurnalistă DoR (Decât o Revistă),

– Valentin Maior – co-fondatorul comunității globale Romanian IT,

– Marius Șoflete – proiectant specializat de case pasive,

– Rareș Manolache – tânăr antreprenor în serie,

– Silviu Matu – tânăr cercetător în psihologie, lector universitar în cadrul Universității Babeș-Bolyai,

– Radu Ticiu – expert în domeniul incubării de afaceri și coordonator al programului educațional în domeniul programării CoderDojo Timișoara,

– Tudor Răzvan Pop – psiholog clinician și psihoterapeut.

Pentru a achiziționa bilete la TEDxSatuMare, precum și pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre eveniment și invitații acestuia, accesați site-ul oficial: tedxsatumare.com sau pagina de Facebook: www.facebook.com/TEDxSatuMare/.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentStrada Potaissa devine zonă complet pietonală, pe toată lungimea, într-un experiment urban inedit
Articolul următorPiața de flori altfel. Păreri și idei despre “experimentul Potaissa”, prin care Clujul ar putea dobândi prima “stradă vie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.