FreshBlood din Cluj a prezentat ecosistemul transilvănean de inovare în sănătate la summit-ul Digital Health Society din Helsinki

132

FreshBlood din Cluj a prezentat ecosistemul transilvănean de inovare la summit-ul Digital Health Society ce a avut loc la Helsinki în perioada 11-12 Decembrie 2019. Dr. Ion Petrovai, co-fondatorul comunității FreshBlood, a împărtășit participanților internaționali experiența sa în dezvoltarea ecosistemului local, accentul fiind pus pe parteneriatele realizate în ultimii ani cu organizații internaționale de marcă, precum EIT Health și European Connected Health Alliance, dar și parteneriatele locale realizate cu Cluj School of Public Health din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Clusterul Rohealth și Transilvania IT Cluster.

Summit-ul din Helsinki, a fost organizat sub patronajul președinției finlandeze a Consiliului Europei, având rolul de a reuni inițiativele de inovare în sănătate din toată Europa, pentru a discuta și găsi oportunități de colaborare.

Ecosistemul din România are ce să ofere celorlalte ecosisteme europene de sănătate digitală, de aceea e important să ne conectăm în mod deschis și să colaborăm în mod constructiv.”, a declarat Dr. Ion Petrovai despre participarea sa la Digital Health Society Summit, Helsinki.

Evenimentul a atras participanți din peste 19 țări, printre care Australia, Belgia, Canada, Estonia, Grecia, Croația, Finlanda, Olanda, Norvegia, România, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Anglia, Irlanda, Scoția și Țara Galilor. 

FreshBlood este o comunitate care își propune să sprijine startup-urile din sănătate, este hub-ul EIT Health din România, iar din mai 2019 a devenit conectată la European Connected Health Alliance, o rețea europeană de ecosisteme, formând rețeaua regională Transylvania Digital Health Ecosystem, în scopul creșterii calității serviciilor regionale de sănătate, prin colaborare europeană și tehnologie.

Servicii Cluj

Joburi în Cluj

Articolul precedentClujul reprezentat de 5 startup-uri la Berlin, la una dintre cele mai mari conferințe dedicate startup-urilor din Europa
Articolul următorCashback din cumpărături online pentru susținerea copiilor cu afecțiuni grave

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.